Yerli IoT girişimi Pubinno, Fatih İşbecer'den melek yatırım aldı

Yerli IoT girişimi Pubinno, Fatih İşbecer'den melek yatırım aldı

Eğlence mekanları ve restoranlar için akıllı servis çözümleri üreten Pubinno, Fatih İşbecer'den melek yatırım aldı. Yatırım miktarı ve değerleme ile ilgili her iki taraftan da bir açıklama yapılmadı.

Webrazzi Arena 2015'in IoT girişimlerinden biri olan Pubinno, 2016 yılı başında Silikon Vadisi'nde yer alan Alchemist Accelerator isimli hızlandırma programına da kabul almıştı.

MWC'de lansmanını yaptığı ve en kısa haliyle 'fıçı bira satışı yapılan işletmeler için geliştirilmiş IoT uyumlu bir dijital bira musluğu' olarak tarif edebileceğimiz ürünü Taptronics ile öne çıkan girişim, edindiğimiz bilgiye göre şimdiden Heineken, Mahou ve Estrella gibi markalarla çalışmaya başlamış.

Pubinno'nun Taptronics adını verdiği akıllı IoT ürünü
Pubinno'nun Taptronics adını verdiği akıllı IoT ürünü

Food&Tech pazarında adını uluslararası arenada duyurmak isteyen Pubinno'nun söz konusu yatırımı pazarlama faaliyetleri ve global büyümesinde kullanacağını da ekleyelim. Bu arada değerlemenin tahminlerimize göre 10 milyon tl'nin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Genel merkezini Silikon Vadisi'ne taşıyan Pubinno, 'Internet of Beer' konseptini dünyaya yerleştirmek istiyor

Fatih İşbecer ile Pubinno COO'su Emre İlke Coşar'dan klasikleşen yatırım pozu
Fatih İşbecer ile Pubinno COO'su Emre İlke Coşar'dan klasikleşen yatırım pozu

Aldığımız bilgiye göre Istanbul'da 9 ve genel merkezini taşıdığı Silikon Vadisi'nde de 4 kişilik bir ekibe ulaşan Pubinno, şu an San Francisco ve İstanbul'da toplam 20 barda hizmet veriyormuş. Girişimin 2017 için hedefi ise 5 ayrı ülkede 1000'in üzerinde cihazla hizmet vermek.

Söz konusu yatırımla ilgili olarak Fatih İşbecer'in görüşleri şu şekilde: "Hem donanım, hem de B2B gibi çok zor iki alanda faaliyet gösteren Pubinno, bu zamana kadar yatırım almadan 2 ürün çıkardı, bu ekibin yetenek ve tutkusunu açıkça gösteriyor. Genel merkezlerini Silikon Vadisi'ne taşımaları koca bi pazarı 'disrupt' edecek vizyonlarını ortaya koymakta."

Diğer yandan Pubinno kurucu ortaklarından Can Algül ise "Yatırım sürecinde oldukça hassas davranmaya çalıştık ve 'smart money'  bekledik diyebilirim. 4. Sanayi devriminin oyunu baştan aşağı değiştirdiği bugünlerde, dünyanın en çok içilen 3. içeceği biranın toplam pazar değeri 400 milyar dolar seviyelerinde. 'Internet of Beer' konseptini dünyaya yerleştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak, bu yatırımla birlikte ekibini genişletmek isteyen Pubinno'ya [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. :) Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Ayrıca dilerseniz Pubinno'nun geçen yıl Webrazzi Arena sahnesinde yaptığı sunuma da göz atabilirsiniz.

Pubinno, Webrazzi Arena sahnesinde
Pubinno, Webrazzi Arena sahnesinde
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.