Symantec, LifeLock'u 2,3 milyar dolara satın aldı

Symantec, LifeLock'u 2,3 milyar dolara satın aldı

Güvenlik ve bilgi yönetimi yazılımları konusunda uzman şirketlerden olan Symantec Corp. LifeLock'u 2,3 milyar dolar nakit karşılığında satın aldığını duyurdu.

Cuma günkü kapanış değerinin yüzde 16 fazlasına satın alınan LifeLock, dijital kimlik denetleme ve güvenliğine odaklanan yazılım şirketi. Symantec'in antivirüs yazılımlarıyla tanıdığımız siber güvenlik birimi Norton'u destekleyecek olan bu satın alma, aynı zamanda bu dikeydeki girişimlerin önemi de bir kez daha kanıtlamış oluyor.

Siber tehditlere paralel büyüyen bir dikey

NewYork Borsası'na kote bir şirket olan LifeLock, bugüne kadar 9,5 milyon kimlik hırsızlığı koruma bildirimi göndermiş bir girişim. Her iki saniyede bir 1 kişinin kimlik hırsızlığının kurbanı olduğunu söylüyor ve bu alanda kayda değer çözümler sunuyor.

Symantec'in bu satın alayı yapması hem bireysel kullanıcılara erişimi açısından hem de gelirlerini artırması açısından anlamlı gözüküyor. Diğer yandan Norton'un daha çok masaüstü bilgisayarlarda bilinen bir marka olduğu malum ve Symantec CEO'su Greg Clark, giderek mobile kayan pazarda Norton için işlerin çok da yolunda gitmediğini söylüyor. Bununla beraber LifeLock satın almasının 660 milyon dolarlık gelirle tüketici tarafında sürdürülebilir bir büyüme getirdiğini de paylaşıyor. ifelock.com

Ağustos ayında Blue Coat adlı bir başka güvenlik yazılımı şirketin 4,65 milyar dolara satın alan Symantec, yine aynı ay içinde veri depolama bölümünü 8 milyar dolara elden çıkarmıştı.

4,4 milyon kullanıcısı var

1982 yılında kurulan ABD merkezli şirketin bundan sonra pazarda daha fazla dikkat çeken bir şirket olacağını söylemek sanırım yanlış olmaz. Norton her ne kadar kimlik hırsızlığına karşı çözümler sunsa da 4,4 milyon kullanıcısı olan LifeLock'un yanına yanaşamadığı belirtiliyor ve bu alanın önünün çok açık olduğunu söylemeye gerek bile yok. Siber tehditlerin giderek arttığı bir dönemde özellikle Android kullanıcılarıın mobil kimlik koruma yazılımı kullanmasının elzem olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.