Elektrikli ve otonom bir karavanı 4 saatte yapmak artık mümkün

Elektrikli ve otonom bir karavanı 4 saatte yapmak artık mümkün

İşadamı Denis Sverdlov, gelecek senenin başlarında İngiltere sokaklarında elektrikli teslimat kamyonlarını göreceğimizi açıkladı. Elektrikli kamyon ve kamyonet odaklı otomotiv şirketi Charge'ın CEO’su olan Denis: “Teslimat kamyonetlerini ekonomik, zarif, sessiz, temiz ve güvenli hale getirmek istiyoruz.” diyor.

Kamyonetlerin ağır olmaması için yapımında hafif kompozit maddeler kullanılmış. Üretilen bu yeni kamyonetler modüler bir kitle geliyor, böylelikle kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. En önemli kısımsa bu kamyonetleri alan kişi tek başına 4 saat gibi kısa bir sürede bunu kendine göre özelleştirip kullanabilecek.

Şimdilik kendi kendini sürebilme yeteneği var ama İngiltere Hükümeti 2020 yılından sonra kendi kendini sürebilen araçların kullanımına izin verecek. Yani aracın bu yeteneği var ama 2020 yılına kadar araç sahipleri bu özelliği kullanamayacak.

_92253089_mediaitem92253088

Sverdolv, özellikle ister büyük ister küçük çaplı bütün şirketlerin bundan faydalanması konusuna kafayı takmış. Yani ortaya öyle bir ürün çıkmalı ki bütün taşımacılık işlerini halletmeli. Sverdlov, etkili bir taşımacılık hizmetiyle yaşadığımız dünyayı daha iyi bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Charge firması gelecek sene içerisinde Oxfordshire’de bir fabrika açmayı planlıyor. İlk sene itibariyle 10.000 adet aracın üretilmesi hedefleniyor. 3.5 ton ile 26 ton arasında değişebilen farklı ağırlıkta araçlar üretilecek ve bu araçlar ihtiyaçlara göre şekillenebilecek.

Sverdlov: “Şu an kullanılan kamyonetleri kabul edemeyiz. Çok yüksek sesli, kirli ve doğa dostu değil” diyor. Elektrikli kamyonetlerle sessiz ve doğa dostu araçlar kullanılacak. Böylece atmosfere zararlı gazların salınımı da azalacak.

En önemli kısım ise tabiki trafik kazaları. Yapılan araştırmalara ve deneylere göre kendi kendini sürebilen araçların kaza yapma olasılığı çok daha düşük. Bu ürünler ne kadar çabuk yaygınlaşır bilinmez ama dünya genelinde durmadan bir şeyler taşıyan milyonlarca aracın olduğunu düşünecek olursak dünyaya çok büyük bir fayda sağlayacağı kesin.

Bir diğer önemli nokta da bu araçlar sayesinde yeni bir "otomobil" sektörü doğabilir çünkü bu araçlar sabit bir model olmaktan ziyade yap-boz şeklinde farklı amaçlara uygun geliştirilebiliyor. Örneğin taşımacılık sektöründen sıkılıp bu aracı karavana dönüştürerek bir gezgin de olabilirsiniz. Sanayi sektöründe yeni bir akım başlatabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.