Amazon Prime Video küresel açılımını gerçekleştiriyor

Amazon Prime Video küresel açılımını gerçekleştiriyor

Amazon'un film ve dizileri sunduğu online yayın platformu Amazon Prime Video servisi global büyümesi için adım atacağını duyurdu. Şu anda ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve Japonya olmak üzere 5 ülkede faaliyette olan Amazon Prime Video'nun çok yakında Hindistan pazarına da açılacağı bildirilmişti. Ancak Amazon'un en son hamlesi, Amazon Prime Video'yu dünya genelinde Aralık 2016 itibariyle tam 200 pazara açmak şeklinde olacak.

Amazon Prime Video'nun global lansmanı da The Grand Tour adlı otomobil programının lansmanıyla birlikte yapılacak. Ünlü İngiliz Top Gear programının yeniden yapımı olan bu program, Aralık ayı itibariyle 200'den fazla ülkede Amazon Prime Video üzerinden seyredilebilecek. Amazon daha önce bu programı ve 3 sunucusunu 250 milyon dolara transfer ettiğini duyurmuştu.

Amazon Prime Video'nun en büyük rakibi ise hiç şüphesiz Netflix olacak. Bildiğiniz gibi Netflix ülkemize giriş yapmıştı. Amazon Prime Video'nun ise açılacağı 200 ülke içinde Türkiye'nin de olacağını tahmin etmek güç değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.