Verizon, haritalama hizmeti MapQuest'i güçlendirmek için SocialRadar'ı satın aldı

Verizon, haritalama hizmeti MapQuest'i güçlendirmek için SocialRadar'ı satın aldı

Son dönemde Yahoo ve Vessel gibi içerik/medya odaklı satın almalar yapan Verizon, SocialRadar satın alarak bir telekomünikasyon teknolojisi şirketi olduğunu yeniden hatırlattı.

Blackboard'un kurucu ortaklarından Michael Chasen tarafından kurulan SocialRadar, harita üzerinde net konum belirleme teknolojileri geliştiren ve 6 kişilik küçük ekibiyle Verizon'ın dikkatini çekmeyi başaran bir girişim. Aslında Chasen'in paylaştığı bilgilere göre bu yıl başında haritalama SDK'sını tanıttıktan sonra farklı şirket ve yatırımcılar da SocialRadar'a ilgi göstermiş. Ancak son gülen Verizon olmuş.

SocialRadar, yukarıda da bahsettiğim gibi net kestirimli konum belirlemesi yapan teknoloji girişimi. Sokak seviyesinde fotoğraflama, insan etkileşimleri ve patentli algoritmalarla da bu işin hakkını vermeye çalışıyor ve MapQuest'in oldukça işine yarayacak bir iş yapıyor.

haritalama-servisi-socialradar

Verizon'un iştiraklerinden biri olan MapQuest, çevrimiçi ve mobil haritalama hizmetlerinde en büyük şirketlerden biri olarak gösteriliyor. Hem son kullanıcı tarafındaki geliştiricilere hem de şirketlere kendi uygulamalarında kullanabilmesi için değerli veriler sunuyor. Dolaysıyla bu satın alma MapQuest'in değerinin daha da artırması ve teknolojisinin bir adım daha ileri gitmesi anlamına geliyor.

Satın almanın bedeli açıklanmış değil ancak SocialRadar'ın Seri A yatırımında New Enterprise Associates ve Growth Tech Ventures liderliğinde 12,5 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attığını paylaşmakta fayda var.

Önümüzdeki süreçte MapQuest kullanan uygulamaların daha iyi konum tahmini yapacağı aşikar. Zira SocialRadar ekibi şu anda teknolojilerini MapQuest'e entegre etmekle meşgul. Kesin konum tespitini genelde kişisel yolculuklarımız veya Uber üzerinden düşünüyoruz ancak Verizon insansız hava araçlarının (drone) hatasız teslimat yapması için de SocialRadar'ı satın almış olamaz mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.