Domino's Yeni Zelanda'da drone ile pizza teslimatına başladı

Domino's Yeni Zelanda'da drone ile pizza teslimatına başladı

Dünyaca ünlü pizza restaurant zinciri Domino's Pizza, geçtiğimiz yaz aylarında testlerini başlattığı drone ile pizza teslimatı konusunda yoluna başarıyla devam ediyor gibi.

Flirtey adlı drone firmasıyla işbirliğine giden Domino's Pizza, drone ile ilk pizza teslimatlarını yapmaya Yeni Zelanda'da başladı. Domino's Pizza grubunun CEO'sı Don Meiji, drone ile pizza teslimatının daha güvenli ve daha hızlı teslimat imkanı sunduğunu ve dağıtım ağı bölgesini de genişlettiğini söyledi.

Drone ve teslimat yapmak isteyen firmaların karşılaştığı en büyük problemlerden birisi regülasyonlar. Havacılık otoritelerinden gerekli izinleri almanın gerekli olduğu drone ile teslimat konusunda kolaylık gösteren Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkeler, bu tarz zincirler için sağlıklı bir test ortamı sunuyor.

Flirtey daha önce Nevada eyaletinde FAA'den aldığı izinle acil durumlarda kullanılmak üzere boş evlere yemek, su ve ilk yardım malzemeleri teslimatı yaparak drone testlerini tamamlamıştı. Bakalım Domino's pizza siparişlerini drone ile teslim etme konusunda diğer ülkelerde de adımlar atacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.