Halka arz başvurusunu yapan Snapchat 25 milyar dolar değerlemeyi görebilir

Halka arz başvurusunu yapan Snapchat 25 milyar dolar değerlemeyi görebilir

Özellikle ABD'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sosyal uygulama Snapchat, borsaya adım atmak için harekete geçti. Eğer Snapchat, 20-25 milyar dolar değerlemeyle borsaya açılırsa 2014 yılından bu yana ABD borsalarındaki en büyük halka arz olacak.

Yıllık geliri 1 milyar doların altında olan şirketlere tanınan gizli başvuru hakkını kullanan Snapchat,  işlemi ABD Başkanlık seçimi öncesinde yapmış. Son yatırımında 20 milyar dolar değerlemeye ulaşan girişim eğer bu rakamla halka arz olursa Alibaba Group'un 170,9 milyar dolarlık açılışından sonraki en büyük açılışı yapmış olacak.

ABD'li teknoloji şirketleri göz önüne alındığında ise Snapchat'ten önceki en büyük halka arz Facebook tarafından gerçekleştirilmişti. Sosyal ağ devi 2012'de 81,2 milyar dolarlık bir halka arz gerçekleştirmişti. Elbette Snapchat'ten daha değerli bir Uber gerçeği var (66 milyar dolar) ama halen Uber'den halka arz konusunda net bir adım gelmiş değil.

Snapchat'in yatırımcıları arasında General Atlantic, Sequoia Capital, Fidelity Investment, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Yahoo ve son olarak Google Capital gibi devler bulunuyor ve Mayıs ayında 1,8 milyar yatırım alan uygulamanın aktif kullanıcı sayısı 100 milyon olarak belirtiliyor. Bu kullanıcıların da yüzde 60'ı 13-24 yaş arasında yer alıyor.

Snapchat, Facebook'un satın alma teklifine hayır dese de, Instagram tarafından taklit edilmekten kurtulamadı. Borsa açılışı sonrasında Snapchat'in değerinin nasıl değişeceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.