Tüm sanal gerçeklik cihazlarıyla uyumlu elle kontrol cihazı satışa çıkıyor

Tüm sanal gerçeklik cihazlarıyla uyumlu elle kontrol cihazı satışa çıkıyor

Dokunmatik ekranlı telefonlar hayatımıza o kadar hızlı ve etkili giriş yaptılar ki sanki doğduğumuzdan beri "sürekli ekranlara dokunuyorduk" gibi hissediyoruz. Gerçek aslında hiç de öyle değil. Daha önce farklı şekillerde piyasaya çıkmış olsa bile 2007 yılında iPhone'un piyasaya çıkmasıyla beraber dünyada bir dokunmatik ekran çılgınlığı başladı. Şu anda ise hepimizin cebinde bir dokunmatik ekranlı telefon var.

Sanal gerçeklik gözlüklerinin de benzer bir evrim geçireceği söyleniyor. Şu anda çoğumuz için çok büyük bir karar gibi görünse de önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde sanal gerçeklik gözlüklerimize "hapsolacağımız" bir gerçeğe doğru ilerliyoruz.

Geleceğe yatırım yapan girişimciler bundan bir sonraki adımı da hayata geçirmiş durumda. Gelecekte ekranlara dokunmak çok "old school" bir davranış olarak algılanacak gibi görünüyor çünkü artık hiç bir şeye dokunmadan işlerimizi halledeceğiz.

Farklı bir giriş oldu ama durum gerçekten de öyle. "Finch" adı verilen sanal gerçeklik kontrol cihazı ön siparişleri toplamaya başladı ve 2017 yılı içerisinde ürünleri ilk sahiplerine ulaştıracak.

Dirseklerinize, bileğinize ve parmaklarınıza taktığınız aparatlardan oluşan Finch, sanal gerçeklik gözlüğünüzü (tüm cihazlar ve modelleri) fiziksel hareketlerinizle kontrol etmenizi sağlıyor. Gözlüğünüzde görünen ve tabi ki gerçekte olmayan ekrana tıklayarak yazı yazabilir, ışın kılıcınızı sallayabilir, ekranlar arasında parmaklarınızla hareket edebilirsiniz. Aşağıdaki video bu ürün ile şimdilik yapabileceklerinizi oldukça güzel açıklıyor.

Finch'in internet sitesini incelediğiniz zaman sanal gerçeklik cihazlarına uyumlu ve piyasada dolaşan 200 milyon akıllı cihaz olduğunu ve şimdiye kadar 20 milyondan fazla sanal gerçeklik gözlüğünün satıldığını görüyoruz. Bu cihazlar için üretilecek özel içerikleri hayal etmek size kalmış.

Bu cihaz, elinizdeki 5 önemli ekleme eklenen 5 IMU sensöründen ve baş parmakta bulunan bir dokunmatik aparattan oluşuyor. Hareketleri belirlemek ve konumu çözümlemek için Finch biyomekanik algoritmalar ile donatılmış. Çok büyük donanımlarla çalışacak gibi görünse de tüm VR uygulamalarıyla çalışabilir durumda.

Yakında sanal gerçeklik gözlüğünü takmış ve etrafta havaya dokunarak bir şeyler yapan kişiler görmeye hazır olun. 2000'li yılların bilim kurgu filimlerindeki sahneler çok daha yakın. Tabi bu değişikliklerin gündelik hayata etkilerinin nasıl olacağını merakla bekleyip göreceğiz.

Eğer bir geliştiriciyseniz Finch'in Api'ını şimdiden incelemeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.