Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan 1 milyar dolarlık e-ticaret atağı

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan 1 milyar dolarlık e-ticaret atağı

Ortadoğu bölgesi siyasi istikrarsızlıklara rağmen artan nüfusuyla e-ticaret için önemli bir potansiyele sahip. Bir milyar dolarlık yatırımla açılmaya hazırlanan Noon da işte bu potansiyeli yakalamak istiyor.

Söz konusu e-ticaret girişimi Noon, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve Emaar PJSC Başkanı Mohamed Alabbar liderliğindeki bir yatırımcı grubunun 500'er milyon dolarlık yatırımlarıyla Ocak 2017'de açıklacak. 20 milyon farklı ürün çeşidini satışa sunması beklenen girişim elbette ilk aşamada karlılığı yakalamayı beklemiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde karlı duruma geçmeyi hedefleyen yatırımcılar, 2018'de Mısır ve Irak'a açılmayı planlıyor.

Mohamed Alabbar
Mohamed Alabbar

Noon'un bölge için önemli bir girişim olacağı aşikar. Zira hem büyüklük bakımından hem de yatırımcılar açısından takip edilmeye değer bir girişim. Bildiğiniz gibi Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu bildiğiniz gibi daha önce Uber’e 3,5 milyar dolar yatırım yapmış ve bögledeki teknolojik ilerlemelere kayıtsız kalmadığını göstermişti.

Mohamed Alabbar ise WhatsApp benzeri bir mesajlaşma uygulaması yayınlamayı planlayacak kadar teknoloji dünyasının içinde. Diğer yandan Alabbar dışında Körfez Bölgesi'nin 60 kadar yatırımcısı da Noon'u finansal olarak destekliyor.

Mohamed Alabbar'ın Aramex'in kurucusunun yüzde 9,9 oranındaki hissesini satın aldığını da paylaşmadan geçmeyelim. Dolayısıyla bölgenin kargo ve lojistik devi Aramex, Noon'un lojistik işlerini de üstlenecek ve bu operasyonel anlamda Noon'un daha sağlam adımlar atmasını sağlayacak.

Hisselerinin yüzde 30'unu satmak isteyen Souq'un Noon girişiminden ne kadar etkileneceğini de önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.