Amazon'un sınırsız müzik servisi Avrupa'ya açıldı

Amazon'un sınırsız müzik servisi Avrupa'ya açıldı

Amazon'un geçtiğimiz ay ABD'de duyurduğu sınırsız dijital müzik aboneliği Amazon Music Unlimited (AMU) artık Birleşik Krallık'ta da kullanılabilecek.

Spotify ve Apple Music rakibi devlere rakip olan Amazon, epeydir dedikodusu yapılan müzik hizmetini 3,99 dolardan başlayan fiyatlarla ABD'de kullanıma açmıştı. Birleşik Krallık'ta da Amazon Echo'ya sahip olan kullanıcılar aylık 3,99 sterlin, Amazon Prime kullanıcıları aylık 7,99 sterlin, diğer kullanıcılar ise aylık 9,99 sterlin karşılığında Amazon'un sınırsız müzik hizmetinden faydalanabilecek.

Amazon'un dijital müzik işine girmesinde elbette Amazon Echo hoparlörünün ve Alexa asistanının etkisi var. Birleşik Krallık'taki internet kullanıcılarına 40 milyon parçalık bir arşiv sunan Amazon, sesle kontrol edilen Alexa müzik oynatabilecek ve görünen o ki Amazon bu kolaylığı rakiplerine sunmak istemiyor. Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, sadece sözlerini hatırladığınız bir şarkıyı da Alexa'ya sorarak istenilen şarkının dinlenebileceğini söylüyor.

Amazon'un Prime üyerleri hali hazırda Prime Music altında 2 milyon şarkıya ücretsiz erişebiliyor ama sınırsız (40 milyon parçaya) müzik erişiminin müzik severler için elbette çok daha iyi bir teklif. Diğer yandan Kantar Worldpanel'in bir analizine göre Amazon'un müzik hizmetini kullananların yüzde 13'ü Spotify abonesi. Yani Amazon şimdiden rakiplerinden kullanıcı çalmaya başlamış bile. Amazon farklı pazarlara açıldıkça bu oranın artıp artmayacağını da bekleyip göreceğiz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=76&v=sbgf_yd6U-o

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.