Snapchat bir görünüp bir kaybolan otomatı Snapbots ile Spectacles gözlüklerini satışa çıkardı

Snapchat bir görünüp bir kaybolan otomatı Snapbots ile Spectacles gözlüklerini satışa çıkardı

Snapchat imzalı ilk donanım sürprizi Spectacles geçtiğimiz Eylül sonunda tanıtılan bir güneş gözlüğüydü. Kullanıcıların 10 saniyelik snap'ler çekmesini sağlayan bağlantılı gözlükler, yine sürpriz bir şekilde satışa çıktı. Ürünü online/offline mağazalarda görmeyi bekleyenleri şaşırtan Snapchat, Spectacles'ı Snapbot adını verdiği otomatlarda satacak.

Snapchat'in çatı şirketi Snap'in 10 Kasım'da tanıttığı Snapbot, şirketin geçicilik çizgisiyle uyumlu olarak bir görünüp bir kayboluyor. İlk olarak Los Angeles'ta görünen Snapbot, bir konumda bir gün boyunca erişilebilir oluyor ve ardından yok oluyor. Snapbot'un bir sonraki gün nerede belireceğini ise kimse bilmiyor.

spectacles

Snap, otomatı göründüğünde Snapbot haritasında konumunu göstermeye başlıyor. Yakındaki kullanıcılar bu noktaya giderek dilerlerse 130 dolardan satılan Spectacles'ı alabiliyor. Otomat üzerinde Spectacles'ın üç farklı renk seçeneğini sanal ortamda deneyebileceğiniz bir ekran bulunuyor. Beğendiğiniz gözlüğü, henüz telefonunuz ya da Snapchat uygulamasıyla değil, kredi kartınızla satın alabiliyorsunuz.

Snapbot'un etrafta ne kadar kalacağıyla ilgili bir açıklama yapmayan Snap, Spectacles'ı sınırlı erişimle sunarak daha fazla kullanıcının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Beklemek istemeyen kullanıcılar içinse, ürünü elbette ebay'de satışta görmek mümkün. Gözlüğü önce denemek içinse yaklaşık 900 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Gözlükle ilgili detayları yazdığımız haberimiz için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.