Google, harita oluşturma servisi Map Maker'ı kapatıyor

Google, harita oluşturma servisi Map Maker'ı kapatıyor

Google’ın 2008’de kullanıma sunduğu Map Maker (Harita Oluşturucusu) dünya genelinde tüm kullanıcıların Google Maps üzerinde düzenlemeler yapmasını ve değişiklikler önermesini sağlıyordu. Bugün açıklandığı üzere, önümüzdeki Mart ayında Map Maker tek başına bir araç olarak kullanılmaktan çıkıp kapanıyor. Map Maker’ın sağladığı tüm özellikler Google Map ana uygulamasına aktarılacak. Google, Yerel Rehberler (Local Guides) programı kapsamında kullanıcılara yerel haritalara yaptıkları katkı sonucu ödül olarak beta özelliklerine erişim ve fazladan Google Drive depolama alanı verecek.

google map maker

Yerel Rehberler aslında bir bakıma Map Maker servisinin güncelleştirilmiş hali. Map Maker önceleri online servis olarak kullanılıyordu ve kullanıcıların Google Maps üzerinde daha sonra moderatörler tarafından onaylanacak düzeltmeler yapmasını sağlıyordu. Bu servisle birlikte yapılmak istenen, daha az gelişmiş bölgelerdeki yerel haritaları, yol ve işletme bilgileri ile doldurarak yeteri kadar detaylı hale getirmekti.

Google’ın son zamanlarda geliştirmeye başladığı Yerel Rehberler özelliği ile birlikte Map Maker’ın kullanımı artık sona eriyor. Gönüllü rehberler, Google Maps’e yaptıkları katkıları sonucunda özel etkinliklere davetiyeler, yeni özelliklere erken erişim gibi ödüller ve puanlar kazanacak. Rehberler, değerlendirmeler yazma, fotoğraf paylaşma, yeni yerler ekleme ve düzenleme gibi çeşitli görevler sonucunda puanlarını yükseltebilecek.

Google, Map Maker’ın son durumuyla ilgili şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl boyunca, kullanıcıların Google Maps ve Google Arama üzerinden haritalarda doğrudan değişiklikler yapabilmelerini sağlamak adına yeni özellikler geliştirdik. Bu çabalar sonucunda, Yerel Rehberler programımıza yaptığımız eklentilerle birlikte Map Maker servisinin kullanımını sonlandırmaya karar verdik. Amacımız Google Maps'i mobil ve masaüstü kullanımda daha iyi hale getirmek."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.