Boyner Grup'un kitle kaynaklı fonlama platformu Buluşum faaliyete başladı

Boyner Grup'un kitle kaynaklı fonlama platformu Buluşum faaliyete başladı

Boyner Grup'un bir süredir üzerinde sessiz sedasız çalıştığı kitle kaynaklı fonlama platformu Buluşum hayata geçti. Türkiye'deki benzer platformlardan farklı olarak toplumsal fayda hedefleyen sosyal girişimlere odaklanan Buluşum, kitle kaynağıyla birlikte platformundaki projelerin bir bölümünün Boyner Grup tarafından fonlanmasını da sağlıyor.

Yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen sosyal girişimlerle yatırımcıları buluşturan Buluşum, Boyner Vakfı tarafından yürütülüyor. Sosyal girişimci adaylarının projelerinin Buluşum'da kitle kaynaklı fonlamaya açılması için Buluşum Danışma Kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. Adayların projelerinin detaylarını ve iş planlarını Bulusum.biz adresine online başvuru yoluyla iletmesi mümkün.

Bugüne kadarki hazırlık sürecinde dört farklı projenin fonlanmasını sağlayan Buluşum üzerinden hayata geçirilen sosyal girişimler, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Gelecek Daha Net gençlik platformu, Yuvarla ve köylerde yaşayan çoğunluğu dezavantajlı çocukları sanatla tanıştırmayı amaçlayan Sinemasal.

Buluşum, Kickstarter ve diğer popüler kitle kaynaklı fonlama platformlarından kar öncelikli olmamasıyla ayrışıyor. Platformun destekçileri doğrudan bağışçı ünvanını alıyor ve ön talep toplama gibi bir amaca hizmet etmiyorlar. Bu özelliği Buluşum'un destekçiler tarafından gördüğü ilginin azalmasına neden olabilir ancak Buluşum'un ticari kaygı gütmeyen girişimlere odaklanması, platformu doğrudan Boyner Grup'un kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı içinde değerlendirilmesi gereken bir inisiyatif haline getiriyor. Sosyal girişimlere Boyner imzalı bir platform aracılığıyla görünürlük sağlayan Buluşum, Boyner Grup aracılığıyla Türkiye'de bağış kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.