Intel sanal gerçeklik girişimi Voke VR'ı satın aldı

Intel sanal gerçeklik girişimi Voke VR'ı satın aldı

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan Intel, yaptığı son girişim satın almasıyla birlikte sanal gerçeklik teknolojileri üzerine yoğunlaşacağının sinyallerini verdi. Bugüne de özellikle spor müsabakaları üzerine çalışmalar yapan Voke VR adlı girişimi satın alan Intel, sporcular, spor hayranları ve içerik üreticileri için önemli bir spor deneyimi sunmak istiyor.

2004 yılında Santa Clara, California'da kurulan girişim, sanal gerçeklik sayesinde oturma odanıza son derece gerçekçi bir deneyim getiriyor. Voke sanal gerçeklik kameraları sayesinde özellikle spor odaklı canlı yayın yapmayı da amaçlıyor. Kısaca bundan sonra futbol maçlarını sanal gerçeklik gözlükleriyle tıpkı stadın hatta oyunun içindeymişsinizce ayağınıza kadar getirecek.

Intel'in Voke VR için ne kadar bedel ödediği bilinmezken, Voke'un bugüne de 12,5 milyon dolar yatırım almayı başardı. Bu arada yatırımcılar arasında Intel'in de bulunuyor olmasının, bu satın almayla ilgili not düşülmesi gereken bir diğer detay olduğunu düşünüyoruz. Intel'in VR alanında daha önce de yatırımları bulunuyor ve Voke'dan sonra da Intel'in sanal gerçeklik alanında elini güçlendirdiğini söylememiz gerekir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.