Foodpanda, Rusya operasyonunu Mail.ru'ya satıyor

Foodpanda, Rusya operasyonunu Mail.ru'ya satıyor

Avrupalı yemek siparişi girişimlerinden Foodpanda, Rusya pazarından çekiliyor. Hisselerinin yüzde 49'u Rocket Internet'e ait olan girişim, Rusya operasyonunu Mail.Ru Group'a satıyor.

Rocket Internet, DeliveryHero yatırımını yapmadan önce Foodpanda için Sırbistan Karadağ, Bosna Hersek, Macaristan ve Hırvatistan pazarlarında faaliyet gösteren girişimleri satın almıştı. Rusya'ya ise 2012 yılında giriş yapmış ve 2014'te Delivery Club'ı satın almıştı. Bugün gelinen noktada ise Rusya pazarından umduğunu bulamadan geri dönmüş oldu. En azından 'uzaktan' öyle görünüyor, zira Foodpanda da bunu 'harika bir geri dönüş' olarak nitelendiriyor.

Foodpanda merkezi bölgelere odaklanacak

Gelen bilgilere göre Foodpanda, Rusya'daki iştiraki Russian Delivery Club'ı Mail.ru Group'a 100 milyon dolar karşılığında satacak ve kendi için daha fazla öneme sahip bölgelere (Asya, Ortadoğu, Doğu Avrupa) odaklanacak. Mail.ru tarafının bu satın almaya imza atmasıysa pek şaşırtıcı değil. Zira Rus internet devi, farklı servisleriyle (mail.ru, vk.com, ICQ) ülkedeki internet kullanıcılarının yüzde 94'üne erişebiliyor.

Yemeksepeti de çıkmıştı

Hatırlatmak gerekirse YemekSepeti'nin Rusya macerası da iki buçuk yılda son bulmuş, ülkedeki hizmet sunma şartlarında büyümeyi mantıklı bulmayan YemekSepeti, Rusya operasyonlarını durdurma kararı almıştı. Yani Mail.ru Group'un bu operasyonu ne kadar büyüteceği bilinmezliğini koruyor.

Şu anda 20 pazarda faaliyet gösteren Foodpanda, bu yıl İspanya, İtalya, Brezilya ve Meksika operasyonlarını da Just-Eat'e 140 milyon dolar karşılığında satmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.