Robotlar havalimanında yolculara müşteri desteği vermeye başlıyor

Robotlar havalimanında yolculara müşteri desteği vermeye başlıyor

San Francisco'da bulunan ve "Silikon Vadisi'nin havalimanı" olarak anılan San Jose Uluslararası Havalimanı, inovasyon ve teknoloji kullanımı konusunda şehre ayak uydurdu. ABD'de robotları müşteri servisi vermek üzere kullanan ilk havalimanı olan San Jose Uluslararası Havalimanı'nda bundan böyle insansı robotlara rastlamak mümkün olacak.

Güney Kore'de geliştirilen Future Robot, kısa adıyla FURO teknolojisini kullanan robotlar, tıpkı insanlar gibi mimik yapabiliyor. 32 inç'lik dokunmatik ekranlarıyla ortalıkta gezen robotlar, karşısındaki insanların göz temaslarını algılayarak yolcuların duygu durumlarını da anlayabiliyor.  Aralarında İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Japonca, Mandarin Çincesi ve Almanca olmak üzere toplamda 6 dilde servis veren robotun desteklediği diller de San Jose havalimanına direkt uçuş yapan destinasyonlardaki yolcu sayılarına göre seçilmiş.

Konuyla ilgili açıklama yapan San Jose'nin Belediye Başkanı Sam Liccardo, robotlarının gelen ve giden yolculara Silikon Vadisi'nin havalimanın ikonik deneyimi yaşatmayı ve bölgenin inovasyon kültürünü yansıtmayı hedeflediklerini açıklıyor. Belediye başkanı tarafından yapılan açıklamada, havalimanına yerleştirilen bu robotların akıllı şehirler vizyonu kapsamında özel sektörle nasıl işbirliği yaptıklarının da güzel bir örneği olarak gösteriyor.

San Jose Uluslararası Havalimanı bu yıl eklenen yeni uçuşlar sayesinde ilk kez 10 milyon yolcu barajını aşmayı başardı. Tüm dünya genelinde hayalleri süsleyen Silikon Vadisi'nde iş yapmak için milyonlarca insanın akın ettiğini söylememiz sanıyoruz yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.