Microsoft, Google'ın duyurduğu Windows hack'lenmesi için Rusya'yı suçladı

Microsoft, Google'ın duyurduğu Windows hack'lenmesi için Rusya'yı suçladı

Microsoft ve Google arasında Windows'taki önemli bir güvenlik açığı nedeniyle yaşanan gerilim Rus hacker'lara uzandı. Microsoft, Windows'ta olduğu ve kötüye kullanıldığı Google tarafından ortaya çıkarılan bir güvenlik açığı için Rus hacker grubu Strontium ya da yaygın bilinen adıyla Fancy Bear'i işaret etti.

Google, 31 Ekim'de güvenlik blogundan yaptığı paylaşımda Windows'ta önemli bir güvenlik açığı tespit ettiğini ve bunu on gün önce Microsoft'la paylaştığını duyurdu. Güvenlik açığıyla ilgili teknik detayları da yayınlayan Google, açığın bir süredir kötüye kullanıldığını bildiği için durumun ciddi olduğunu not etti. Google, paylaşımında Microsoft'un bu güvenlik açığıyla ilgili duyarsız kaldığını ima ediyordu.

Microsoft'un Google'a cevabı, tahmin edeceğiniz gibi gecikmedi. Google ile koordineli bir şekilde çalıştığını açıklayan Microsoft, herhangi bir yama yayınlanmadan önce yapılan açıklamanın güvenlik riskini arttırdığını belirterek, Google'ın duyarsızlık imasını şirkete iade etti. Microsoft açıklamasında Microsoft Edge'i Windows 10 Anniversary Update sürümünde kullananların açıktan etkilenmediğini söyledi. Etkilenen az sayıdaki kullanıcı içinse 8 Kasım'da yayınlanacak yamayla güvenlik açığının kapatılması planlanıyor. 8 Kasım, ABD'de başkanlık seçimlerinin olduğu gün.

Microsoft'un Windows hack'lenmesiyle ilgili Rusya'yı işaret etmesi ABD'nin, yaklaşan seçimlerin Rus hacker'lar tarafından kesintiye uğratılacağı yönündeki paranoyasına dokunuyor. ABD hükümeti Demokrat Parti üyelerinin e-postalarının seçim öncesinde Wikileaks aracılığıyla sızdırılması skandalı için yine Rusya'yı suçlamıştı. Rusya bu iddiaların tamamını reddetmekle yetindi şimdiye kadar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.