Üye sayısı 467 milyona yükselen LinkedIn'in mobil trafik oranı yüzde 60

Üye sayısı 467 milyona yükselen LinkedIn'in mobil trafik oranı yüzde 60

Microsoft tarafından satın alınan dünyanın en büyük profesyonel sosyal ağı LinkedIn, 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve büyümesini sürdürdüğünü gösterdi.

Söz konusu satın alma halen sonlandırılmış değil fakat LinkedIn'in büyüme rakamları Microsoft etkisinin işleri daha da hızlandıracağını gösterir nitelikte. Keza LinkedIn CEO'su Jeff Weiner de Microsoft ile çarpıcı bir etkileşim artışı göreceklerini, müşterilerine ve kullanıcılarına sunacakları değerin de aynı şekilde artacağını ifade ediyor.

Açıklanan rakamlara göre 3. çeyreği 960 milyon dolar gelirle kapatan LinkedIn, geçen yıla göre yüzde 23 büyüme kaydetmiş. Hisse başına kazanç ise analistlerin beklentilerini ve geçen yılki 0,78 doları aşarak 1,18 dolar olmuş. Üye sayısı ise geçen yıla göre yüzde 18 artmış ve 467 milyona yükselmiş.

Mobil trafiğin oranı yüzde 60

Mobil trafiğin oranı yüzde 60'a yükselen LinkedIn, mobilin trafik büyümesinin masaüstünün iki katı olduğunu da paylaşmış. Tekil ziyaretçi sayısı yüzde 6 artışla aylık 106 milyona ulaşmış. Üyelerin sayfa görüntüleme sayısı ise yüzde 27 artmış.

İşe alım tarafında yüzde 24 yıllık büyümeyle 623 milyon dolar kazanan LinkedIn, bunun sadece 67 milyon dolarını eğitim çözümlerinden sağlamış. Bildiğiniz gibi 2015'te Lynda'yı 1,5 milyar dolara satın alan LinkedIn, geçtiğimiz dönemde LinkedIn Learning adlı yeni eğitim stratejisini açıklamıştı.

Profesyonel iş ağı LinkedIn, reklam işinden 175 milyon dolar ve ücretli üyeliklerden 162 milyon dolar kazanmış. Bu bölümde en çok satış yapan paket Microsoft'un SalesForce ile rekabetini güçlendirek Sales Navigator olmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.