Apple TV'deki uygulama sayısı 8 katına çıktı, ilk sırada oyunlar var

Apple TV'deki uygulama sayısı 8 katına çıktı, ilk sırada oyunlar var

tim cookApple’ın bugün gerçekleşen etkinliğinde tanıttığı TV uygulamasından sonra, CEO Tim Cook, Apple TV’ye özel hazırlanan uygulamalara dair rakamsal verileri paylaştı. App Store’da artık 8 bin Apple TV uygulaması yer alıyor ve bunların 2 bini sadece oyunlardan oluşuyor.

Bir yıl önceki toplam bin TV uygulamasına karşın bir hayli yol kateden Apple'ın, aynı zamanda geliştiricileri televizyona yönelik oyunlar çıkarma yönünde oldukça heveslendirdiği görülüyor.

Açıklanan bu rakamlar elbette App Store’da toplam yayınlanmış uygulama sayısının yanında hiçbir şey. Zira, App Store, güncellenen uygulamaları da sayarsak her hafta 100,000 yenisinin eklendiği 2 milyondan fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Cook aynı zamanda, Apple TV için video içerik sağlayıcılarından gelen 1600 uygulama olduğunu da söylüyor.

Etkinlikte bir başka dikkat çeken duyuru da, Apple’ın geçtiğimiz Haziran’da kullanıma sunduğu Memories özelliği ile ilgili. Yeni güncelleme ile birlikte gelen Memories özelliği, fotoğrafları yüz, nesne ve manzara algılama teknolojisi kullanarak belirli ölçütlere göre grupluyor ve kullancıların Memories (hafızalar) şeklinde paylaşmasını sağlıyor. Cook, şimdiye kadar 400 milyon Memories görüntülemesine ulaşıldığını açıkladı. Aynı zamanda, iOS kullanıcılarının yüzde 60’ının iOS 10 güncellemesini yüklediğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.