Zarar etmeye devam eden Groupon, Livingsocial'ı satın alıyor

Zarar etmeye devam eden Groupon, Livingsocial'ı satın alıyor

Bir zamanların en hızlı girişimlerinden Groupon, Amazon'un da ortaklarından olduğu LivingSocial'ı satın alacağını açıkladı.

Üçüncü çeyrek sonuçlarında analistlerin beklentilerinden daha iyi performans sergileyen Groupon, 720,5 milyon dolar gelir kazandığını paylaştı. Bu kazanç hisse başına -1 cent kazanç anlamına geliyor ki bu çeyrekteki zararı da 35,8 milyon dolar olarak kayıtlara geçiyor.

Karlılığını artırmak isteyen Groupon, LivingSocial anlaşmasını önümüzdeki ay içinde sonlandırmayı planlıyor ancak bu satın alma için cebinden çıkan parayı açıklamıyor. Bir zamanlar Groupon'a kafa tutmak isteyen LivingSocial'ın Grupfoni'yi satın alarak Türkiye pazarına girebileceğini dahi paylaşmıştık ancak Groupon, Google'ın 6 milyar dolarlık teklifini reddettikten sonra bu dikeyde işler hiç de iyi gitmedi. Sanırım tüm girişimler ya küçülmüş veya kepenkleri indirmişti.

Uzakdoğu pazarına açılan Living Social da elbette bu fırtınadan kurtulamadı ve toplam 928 milyon dolar yatırım alan girişimden umudunu kesen yatırımcılar teslim bayrağını çekmiş oldu.

Groupon küçülmeye devam ediyor, Kuzey Amerika hariç

Groupon ise gerek en büyük oyuncu olduğu için gerekse bazı yeni taktikler denediği için halen ayakta. Ancak yapılan açıklamalara göre küçülmeye de devam ediyor. İkinci çeyrekte 27 pazarda faaliyette olan Groupon, bu sayıyı 15'e indirmeyi istiyor. 2017'de de bu eğilimin devam edeceği bilgisini veriyor.

Kullanıcılarına yerel işletmelerden fırsatlar sunan Groupon, geçtiğimiz çeyrekte 1,2 milyon müşteri ve 1,43 milyon dolarlık brüt fatura kesmiş. Bu kazanç geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 düşüş anlamına geliyor. Brüt kar ise 328,9 milyon dolardan 314,1 milyon dolara düşmüş.

Groupon'un adı bizim için unutulanlar arasına girer mi bilmem ama en azından Kuzey Amerika'da Groupon'un yaşamaya devam edebileceğini söyleyebiliriz. Zira Groupon CEO'su Rich Williams'a Kuzey Amerika'da yerel işlemlerde çift haneli büyümeye devam ettiğini paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.