Vire: Sanal Gerçeklik için ürün yerleştirme ve 'doğal' reklam pazar yeri

Vire: Sanal Gerçeklik için ürün yerleştirme ve 'doğal' reklam pazar yeri

Geleceğin ana platformlarından biri olması beklenen Sanal Gerçeklik'in (VR) reklam potansiyeli de keşfe açık. 360 derece deneyimlerden CTR (Click Through Rates) yerine VTR (View Through Rates) ölçümlemeye çalışanlara, yenilikçi ad-tech girişimleri şimdiden VR formatını reklam verenlere açıyor. Bu alana yeni giriş yapan Vire, son dönemin gözde reklam kategorisi doğal reklamları sanal gerçeklikle buluşturma iddiasında.

Nisan 2016'da alpha sürümünü yayınlayan Vire, lansmanını bugün PH'ta yaptı. VR ile birlikte Artırılmış Gerçeklik'i (AR) de kapsama alan Vire, bu içerikler için doğal reklam pazar yeri olarak tanımlanıyor. Vire, bugün TV programlarında çokça gördüğümüz ürün yerleştirmeleri VR ve AR içeriklerine uyarlıyor. Vire'ın pazar yerinde reklam verenler için sunduğu yerleştirmeye hazır kahve makinesinden kupaya, yastıktan rafa kadar farklı sanal ürünler satılıyor. Reklam verenler, fiyatları 10 dolardan bu ürünleri satın alabiliyor ya da kendi ürün teklifini Vire'a iletebiliyor. Vire tüm bu ürünleri hedef VR ve AR deneyimlerine yerleştirmekle kalmıyor, reklamların görünürlüğünü de takip ederek, müşterilerine ölçümleme analizleri sunuyor.

Vire, geçtiğimiz Eylül'de 10 milyon dolar yatırım alan Vertebrae gibi bu alanda adını yeni yeni duyuran girişimlere rakip oluyor. Vire, ölçümleme tekniklerinin gelişmişliği ve hedef pazarının oyun sektörüyle sınırlı olmaması gibi noktalarla rakiplerinden ayrıştığını söylüyor. Yeni yeni oluşan endüstride tüm oyuncular için fazlasıyla yer olduğu bir gerçek. Girişimlerin buluştuğu ortak payda, mobilde ve masaüstünde banner reklamların berbat olduğu ve VR'da bu deneyimin kesinlikle iyileşmesi gerektiği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.