Facebook Messenger'ın ödeme seçenekleri arasına PayPal ekleniyor

Facebook Messenger'ın ödeme seçenekleri arasına PayPal ekleniyor

Facebook, Messenger dahil olmak üzere mobil ticaret işlemlerinde PayPal entegrasyonunu derinleştiriyor. PayPal'ın 24 Ekim'de yaptığı yazılı açıklamaya göre PayPal, Facebook Messenger ve diğer Facebook ticaret platformlarındaki ödeme seçenekleri arasında yer almaya başlıyor.

PayPal'ın geçtiğimiz Aralık'ta Braintree ile başlayan Facebook entegrasyonunda yeni dönemle birlikte kullanıcıların Facebook Messenger chat bot'ları aracılığıyla yaptıkları alışverişleri PayPal ödemesiyle sonlandırmaları mümkün hale geliyor. Halihazırda Messenger chatbot'larıyla ödeme özelliğini betada deneyen Facebook, özelliği yıl sonuna kadar kullanıcılarına açmayı planladığını duyurmuştu.

İlk etapta yalnızca Facebook'un ABD'deki kullanıcılara açılacak olan PayPal ödeme seçeneğiyle kullanıcıların PayPal hesaplarını Facebook ve Messenger ile eşleştirmeleri kolaylaşacak. Buna ek olarak kullanıcılar PayPal chat botu, kullanıcıların PayPal ödemeleriyle ilgili Messenger üzerinden bildirim almasını ve faturalarını burada toplamasını sağlayacak.

Dünya çapında 192 milyon kullanıcısı olan PayPal'ın Messenger entegrasyonu, 1 milyar kullanıcıya erişen platformun ticaret potansiyeli ve PayPal için oldukça önemli. Ancak Facebook'un ödeme konusunda iş birliği yaptığı tek şirket PayPal değil. Şirket daha önce platformuna Stripe, Visa, MasterCard ve American Express ödeme seçeneklerini eklemek üzere görüşmeler yaptığını açıklamıştı.

PayPal geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye'de faaliyetlerini durdurma kararını açıklamıştı. Durumun geçici olabileceğini ve regülasyonlarla uyum için çalışmalara devam ettiğini her fırsatta vurgulayan PayPal'ın Türkiye'ye geri dönüşüyle ilgili netleşmiş bir takvim henüz paylaşılmadı.

Facebook 2014 yılında PayPal Başkanı David Marcus'u, o dönem için sürpriz sayılabilecek bir kararla, Messenger'ın başına getirmişti. PayPal'ın mobil ödemeler açılımını yapan isim olarak kayıtlara geçen Marcus, bugün Messenger ve Facebook'un ticaret potansiyelinin açığa çıkması konusunda kritik bir rol üstleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.