Facebook, Emniyet Merkezi'ni yenileyerek 50 farklı dilde kullanıma sunuyor

Facebook, Emniyet Merkezi'ni yenileyerek 50 farklı dilde kullanıma sunuyor

Dünya genelinde 1.7 milyar kullanıcıya ulaşan sosyal medya devi Facebook, platformunu kullanıcılar için daha kontrollü hale getirmek adına yeni önlemler almaya ve mevcut olanları geliştirmeye devam ediyor. Yenilemiş olduğu, Yale Duygusal Zeka Merkezi ile ortak çalışmasının ürünü olan Zorbalığı Önleme Merkezi yardımıyla Facebook, zorbalık kurbanlarına rahatsızlık verici içerikle karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini belirterek, zorbalığa maruz kalanlara yardım etmek isteyen gençlere, eğitimcilere, anne ve babalara öneriler sunuyor.

Facebook kullanıcılarının telefonla ya da web üzerinden erişebildiği güncellenmiş Emniyet Merkezi de artık 50 dilde hizmet verebiliyor. Instagram, geçtiğimiz günlerde intihara eğilimli kullanıcılara yardım etmek amacıyla intihar önleme hizmeti sunmaya başlamıştı. Instagram sahibi Facebook da kullanıcılarının kendilerini daha güvende hissedebileceği bir ortam sunmak adına 60 organizasyon ile birlikte çalışıyor.

facebook emniyet merkezi

Facebook’un getirdiği bu yeniliklerin zamanlaması ile ilgili soru işaretleri mevcut. Zira, geçen hafta duyurduğu üzere Facebook, artık haber değeri olduğunu düşündüğü uygunsuz ve zarar verici nitelikteki paylaşımlara da izin vereceğini açıklamıştı. Aynı şekilde, Twitter’ın kullanıcılarının maruz kaldığı online zorbalığı önleme çabalarının yetersizliği sebebiyle kaybettiği satın alma anlaşmaları da Facebook’u bu alanda daha dikkatli davranmaya itmiş olabilir.

Facebook Emniyet Merkezi 2010’dan beri, Zorbalığı Önleme Merkezi de 2013’ten beri aktif. Facebook bu iki merkezde de sunduğu güncellemeler ile kullanıcıların platformdaki deneyimlerini daha kontrollü ve güvenli hale getirebilecekleri yollar sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.