Apple sadece akıllı saati Watch'u sattığı Paris'teki mağazasını kapatıyor

Apple sadece akıllı saati Watch'u sattığı Paris'teki mağazasını kapatıyor

Apple ilk akıllı saati Watch'u 2015 yılında piyasaya sürmesiyle birlikte saatin özel ve lüks kordonlu versiyonlarını da hazırlamıştı. Bu tarz lüks ve özel tasarım çizgisindeki modellerini satmak için dünyanın farklı bölgelerinde özel seyyar mağazalar açan şirketin uğradığı noktalardan birisi de Paris'teki ünlü alışveriş merkezi Lafayette olmuştu. Diğer mağazalar ise Londra ve Tokyo'da açıldı. Ancak Apple, umduğunu bulamamış olacak ki Apple Watch satan bu özel mağazaları kapatma kararı aldığını açıkladı.

Apple, bu noktalarda giden kötü satışları gerekçe gösterirken bu tarz lüks mekanlardaki kiralar da durumu bir hayli etkilemiş olabilir diye düşünüyoruz. Apple bu mağazalarda görev çalışanlarını ise işten çıkartmayacak ve ilgili şehirlerdeki diğer Apple Store'larına transfer edecek. Böylece Apple bu mağazaları kapatırken herhangi bir işten çıkarma yapmayacak.

Önümüzdeki yıl kapanacak

Apple'ın bazı özel seri saatleri bildiğiniz gibi on binlerce dolara satılabiliyor. Bu tarz pahalı Apple Watch'lara ilgi yüksek kalmayınca mağazalar varlık anlamlarını yitirmiş gibi gözüküyor. Apple'ın Lafayette'deki mağazasını 2017 yılının Ocak ayında kapatması bekleniyor. Böylece Apple, noel ve hediye satışlarının arttığı önümüzdeki yakın dönemi de atlatmayı bekleyecek ve yeni yılın ilk döneminde sadece Apple Watch sattığı bu mağazalarının kapısına kilit vuracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.