Apple, AT&T'nin Time Warner'ı satın alma durumunu 'gözlemliyor'

Apple, AT&T'nin Time Warner'ı satın alma durumunu 'gözlemliyor'

ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden AT&T’nin, medya devi Time Warner’ı satın alacağı yönünde haberler çıkmasının ardından gözler, daha önce de Time Warner’ı satın almakla ilgilendiği düşünülen Apple’a çevrildi. Apple’ın şimdilik bu satın alma durumunu sadece gözlemlediği ve zaten bu hafta sonu olası bir satın almanın resmi olarak duyurulacağını göz önüne alarak henüz teklifte bulunmayacağı düşünülüyor. Eğer AT&T ve Time Warner fiyat üzerinde anlaşamazlarsa veya bir şekilde bu anlaşma suya düşerse Apple öne çıkabilir.

AT&T, ABD’deki en önemli kablo TV sağlayıcılarının başında geliyor. Ancak kablo TV’den gelen gelirin düşmesi ve Netflix’in kendi televizyon programlarını üretmeye başlamasıyla birlikte AT&T, medya şirketi alımlarına sıcak bakmaya başlamıştı. Dolayısıyla dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri olan; CNN, HBO, TNT gibi birçok kanalı barındıran ve Warner Bros. şirketinin sahibi olan Time Warner’ı satın almak istemesi oldukça normal.

Öte yandan Apple ise, Netflix, Hulu ve Amazon gibi video içerik sağlayıcılara rakip olmayı uzun zamandır istiyordu. Geçtiğimiz sene, orijinal içerikli diziler ve filmler yayınlama amacıyla Hollywood’un önemli isimleriyle görüşmelere başlamış ancak bu isimlerin Amazon’la anlaşması üzerine hevesi kursağında kalmıştı. Time Warner'ı satın alma durumunda, daha önce iOS’la birlikte milyonlarca insanı Apple Music servisini kullanmaya teşvik eden Apple, dizi ve filmler için de aynı rotayı kullanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.