Nintendo yeni oyun konsolu Nintendo Switch'i tanıttı

Nintendo yeni oyun konsolu Nintendo Switch'i tanıttı

Japon oyun devi Nintendo, daha önce NX kod adıyla üzerinde çalışmalara devam ettiğini bildiğimiz yeni oyun konsolunu tanıttı. Nintendo Switch adlı yeni oyun konsolu, hibrit bir konsol niteliği taşıyor. Nintendo Switch isterseniz televizyon ekranına bağlayarak oynayabileceğiniz, isterseniz de tablet benzeri bir yöntemle el konsolu olarak kullanabileceğiniz bir ürün olarak tasarlanmış.

Tüm dünya genelinde Mart 2017'de piyasaya çıkması beklenen Nintendo Switch, Nintendo'nun önceki konsolları Wii U veya 3DS'in bir uzantısı değil. Nintendo bu konuda farklı bir ürün çizgisi oluşturarak hem ev konsolu hem de taşınabilir bir model üzerinden ilerleme kararı almış.

EA, Bethesda, Capcom, Activision ve Ubisoft gibi firmaların da aralarında bulunduğu 48 yazılım firması şimdiden Nintendo Switch için oyun geliştirmeye başlamış durumda olduğunu açıkladı. Nintendo da Legend of Zelda, Mario Kart, yeni bir Super Mario oyunu gibi klasiklerini Nintendo Switch'e de getirecek. Bunun dışında Splatoon, The Elder Scrolls 5: Skyrim ve henüz ismi belli olmayan bir NBA oyununun da Nintendo Switch'in piyasaya çıkmasıyla oyuncuların beğenisine sunulması bekleniyor.

Nintendo Switch'i tanıtan bir ilk bakış videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.