Fintech'in gözde trendleri neler? [Özel Röportaj]

Speedinvest Partner'ı Stefan Klestil, Türkiye'yi yakından tanıyan bir yatırımcı. Türkiye'nin önde gelen ödeme girişimlerinden iyzico'yu kuruluşundan bugüne destekleyen Stefan, iyzico Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Bu görevi kapsamında İstanbul'u ziyaret eden Stefan'la bu kez Türkiye ve küresel fintech ekosistemini konuşmak üzere buluştuk.

iyzico ofisinde yaptığımız röportajda, Speedinvest'in iyzico ve diğer yatırımlarıyla ilgili öncelikli kriterinin, ekip olduğunu söyleyen Stefan, aynı zamanda Wirecard'ın danışma kurulu üyelerinden. Bir süre önce Türkiye'den 3pay'i satın alan Wirecard'ı ilk günden beri takip eden Stefan, şirketi  fintech girişimlerinin uzun vadede ulaşabileceği ölçeği ortaya koyması açısından örnek gösteriyor.

İnternetteki her şey gibi fintech de mobil öncelikli hale geliyor. Bu nedenle mobil ve kullanıcı önceliği küresel fintech ekosistemini şekillendiren öncü trendlerden ilki. Onu küçük ve orta ölçekli alıcılara borç veren girişimler izliyor. Sigortacılıksa büyük bir yapı bozumunun eşiğinde. Talebe göre, mobilden anlık yapılabilen sigortalar sektörü halihazırda dönüştürmeye başladı Stefan'a göre.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.