Facebook Instant Articles'a 360 derece video ve fotoğraf özelliği eklendi

Facebook Instant Articles'a 360 derece video ve fotoğraf özelliği eklendi

Facebook'un Instant Articles yeniliğine şimdi de 360 derece video ve fotoğraf görüntüleme özelliği eklendi. Yalın bir okuma deneyimi sunan Instant Articles artık görsel açıdan daha zengin bir deneyim sunacakNisan ayında tüm yayıncıların kullanımına açılan Instant Articles, Temmuz ayında da Facebook Messenger'da uygulanmaya başlamıştı.

Şimdilik USA Today Network ve BILD gibi yayıncılar tarafından test edilen yenilik yakında diğer yayıncılara da açılacak. 360 derece görüntülerin sadece özel içerik ağlarında değil dijital medya içinde de kullanıldığı malum ve elbette bu yayınların sayısı çok fazla değil. Fakat yine de Facebook'un bu özelliği isteyen tüm yayınlara kısa süre içinde sunacağı tahmin ediyorum. Zira kullanıcılar 360 derece içerikler üzerinde gezinti ve keşif yapabilecek ki bu da hem Facebook hem de dijital yayınlar için ciddi bir etkileşim anlamına geliyor.

Adından da anlaşılacağı üzere Facebook Instant Articles içeriklerini anında, çok hızlı şekilde açıyor ve buna özel teknik bir altyapı sunuyor. 360 derece görüntülerin haberlere erişme süresini geciktirip geciktirmeyeceği de bu noktada önemli bir soru işareti olarak aklıma geliyor.

Son yenilikleri görmek için Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarının son sürümünü kullanmanızın doğru olacağını da belirtmeden geçmeyelim ve Google'ın Accelerated Mobile Pages (AMP) için benzer bir güncelleme yapıp yapmayacağını bekleyip görelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.