Amazon hibrit bulut teknolojisi için VMware ile iş birliğine gidiyor

Amazon hibrit bulut teknolojisi için VMware ile iş birliğine gidiyor

amazon vmwareBulut bilişimin iki büyük devi Amazon ve VMware özel bir ortaklık anlaşmasına imza attı. Eski rakipler, yeni bir hibrit bulut teknolojisi üzerinde beraber çalışacak. Artık kullanıcılar, VMware’in veri yönetimi yazılımını Amazon’un bulut bilişim servisi üzerinde kullanabilecek.

Bu anlaşmayla birlikte birbirlerinin 'birincil bulut ortağı’ olan Amazon ve WMware, artık bulut üzerinde sakladıkları verileri gittikçe büyüyen kullanıcıların, tek bir servis seçme zorunluluğunu ortadan kaldırarak Amazon Web Services (AWS) üzerinde VMware bulut bilişim hizmetini kullanmalarını sağlayacak.

Bu yeni işbirliği, hali hazırda VMware kullanan ancak verilerinin büyük bir kısmını Amazon gibi diğer servis sağlayıcılarına taşımak isteyen şirketlerin işine yarayacak gibi gözüküyor. AWS CEO’su Andy Jassy yaptığı açıklamada “Bu duyuru ile birlikte, müşteriler artık ikili bir seçim yapmak zorunda kalmayacak ve kullanmaya alıştıkları VMware yazılımını AWS üzerinde kullanmaya devam edecek. Üstelik, ekstra donanım maliyetinden kurtulmuş olacaklar” ifadelerine yer verdi.

Amazon bulut bilişim hizmetinde dünya genelinde yüzde 31’lik bir paya sahip. Şirketler, yazılım hizmetlerini ve veri depolamayı daha esnek kombinasyonlarla birleştirmeye gittikçe, VMware ve Amazon’un da sunmuş olduğu hibrit bulut yaklaşımının önemi artıyor. Bu yılın başlarında IBM’le benzer bir bulut ortaklığına girişen VMware, Amazon’la olan işbirliğinin daha farklı olduğunu çünkü 'VMware Cloud on AWS’ servisini satmaktan ve sonrasında destek vermekten VMware’in sorumlu olacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.