Google'ın yakında devreye alacağı mobil endeksle arama sonuçları sil baştan

Google'ın yakında devreye alacağı mobil endeksle arama sonuçları sil baştan

Google arama sonuçlarını mobil öncelikli hale getirmesi sürecinde beklenen köklü değişikliği, yakında yapabilir. Search Engine Land'in haberine göre, Google, aramalarda öncelikli olarak kullanacağı ayrı bir mobil endeksi geliştiriyor.

Google'ın yeni ve ayrı bir mobil endeksi üzerinde çalıştığına dair haberler bir yıl öncesine kadar gidiyor. O dönemde SMX etkinliğine konuşmacı olarak katılan Google'dan Gary Illyes şirketin arama sonuçları için kullandığı endeksinin mobile özel bir versiyonunu geliştirdiğini açıklamıştı. Bu kez Pubcon konferansında konuyla ilgili yeni güncellemeleri paylaşan Illyes, mobil endeksin önümüzdeki birkaç ay içinde devreye alınacağını söyledi. Değişiklikle birlikte Google, arama sonuçlarında öncelikli olarak mobil endeksi kullanacak. Ayrılan masaüstü endeksi, en azından bir süre daha, çalışmaya devam edecek ancak mobil endeks kadar güncel olmayacak.

Değişiklikle birlikte Google'ın bugün arama sonuçlarını sıralamakta kullandığı algoritmanın yalnızca mobil içeriği dikkate alması mümkün olabilir. Google, web sitelerinin mobil sıralamalarını bugün masaüstü içerikten çekerek oluşturuyor.

Google aramalarında mobilin baskın araç haline gelmesinin değişikliği zorunlu hale getirdiği ortada. Ancak mobil endeks ile ilgili bilinmeyen çok fazla şey var, hala. Bunlardan ilki mobilin öncelikli endeks haline gelmesinin masaüstünden yapılan arama sonuçlarını etkileyip etkilemeyeceği. Google tarafından konunun detaylarıyla ilgili yapılan bir açıklama henüz yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.