Apple, bilgisayarlar için 'sihirli klavye' geliştiren Sonder'i satın alabilir

Apple, bilgisayarlar için 'sihirli klavye' geliştiren Sonder'i satın alabilir

QWERTY'nin günleri sayılı... Apple tarafından gelen yeni bir haber, bunun için çok fazla beklemeye gerek kalmayacağına işaret ediyor olabilir. Reddit'te görünen habere göre Apple, dinamik ve özelleştirilebilir 'sihirli klavye'yi geliştiren Avustralyalı Sonder girişimini satın almak üzere görüşmeler yapıyor.

Paylaşımda, Sonder'in Apple'ın satın alma birimiyle görüştüğü, girişim tarafından doğrulanıyor. Çin'in MIT'si olarak bilinen Tsinghua University'den bir Reddit kullanıcısının paylaştığı haberde, kullanıcı Apple tedarikçisi FoxConn'un Pekin etkinliğinde, Apple'ın MacBook test tasarımlarında Sonder'e ait sihirli klavyesini kullandığı 2018 E Ink Magic Keyboard markalı tasarımı gördüğünü söylüyor.

sonder

Avustralyalı Sonder, geleneksel klavyelerden sabit karakterler yerine dinamik bir yerleşime sahip olmasıyla ayrışıyor. E-kitap okuyucularda sıklıkla kullanılan e-mürekkep teknolojisine sahip ilk klavye olma iddiasındaki Sonder klavye ile kullanıcının kısa yol ezberlemesi gereksinimi tarihe karışıyor. Dinamik görünüm sayesinde, tuşlar bilgisayarınızda kullandığınız uygulamalara özel farklı görünümler alabiliyor. Sonder'in klavyesi kullanıcının isteğine göre kişiselleştirilebiliyor. Klavye PC ya da Mac'inize Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor. 199 dolarlık klavyenin bu yıl sonunda satışa sunulması planlanıyor.

Reddit paylaşımına Sonder tarafından verilen cevapta, girişimin üç farklı üçüncü parti laptop üreticisiyle geliştirdiği teknolojinin entegrasyonu için anlaştığı belirtiliyor.

Sonder'in stratejik yatırımcıları arasında Foxconn ve E Ink Holdings'in olduğu ve şirketlerin Apple ile görüşmelere aracılık ettikleri de notlar arasında. Buna ek olarak Sonder'in diğer kurumsal hissedarlarıyla birlikte yeni bir yatırım turunun eşiğinde olduğu da söyleniyor. Apple tarafından bu konuda yapılan resmi bir açıklama yok, olacağını da beklememek gerekiyor ancak haber, Apple rakiplerini harekete geçirmeye - eğer halihazırda geçmedilerse- yetecek türden. Önümüzdeki birkaç yıl bilgisayar üreticilerinin çokça dinamik klavye inovasyonlarında konuştuğu bir zaman dilimi olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.