Sağlıklı yaşam platformu Uplifers, Galata İş Melekleri ve Arya'dan yatırım aldı

Sağlıklı yaşam platformu Uplifers, Galata İş Melekleri ve Arya'dan yatırım aldı

Sağlıklı yaşam platformu Uplifers, Galata İş Melekleri ve Arya Kadın Yatırım Platformu'ndan 310 bin TL tutarında yatırım aldı. Alanında öncü rolüyle dikkat çeken Uplifers, yatırımla birlikte operasyonel iyileştirmeler ve büyümeye odaklanacak.

Türkiye’de kadın girişimciliğini destekleyen en aktif yatırım platformlarından Arya'nın bu yıl düzenlediği Retreat'te sahne alan girişimlerden biri olan Uplifers, sağlıklı yaşam odaklı bir içerik platformu. Eda Günay tarafından üç yıl önce kurulan Uplifers, psikoloji, kişisel gelişim, motivasyon, başarı, iş yaşamı, beslenme, spor, diyet, seyahat, moda ve cinsellik gibi farklı konularda içeriği düzenli olarak takipçileriyle paylaşıyor. Uplifers'ın yaklaşık 50 kişilik bir içerik kadrosuna ve aylık ortalama 500 binden fazla ziyaretçiye sahip olduğunu belirtiliyor.

Bu yıl gelir yaratma potansiyelini ortaya çıkaran Uplifers, bir süre önce video içeriğini platformuna dahil etmişti. Yoga eğitimi videolarından gelir yaratmaya başlayan Uplifers, Samsung, Burberry, Tommy Hilfiger gibi markalarla da çalışmaya başlamıştı. Yeni yatırımın orijinal video üretimini desteklemesi  planlanıyor. Eda Günay, Uplifers'ın hedefleri arasında, Wellness Shop vitrini ve farklı dillerde yayınları da sıralıyor.

Arya Kadın Yatırım Platformu’nun Kurucusu ve GBA üyesi Ahu Serter, yatırımla ilgili açıklamasında “Uplifers'ı ve kurucusu Eda Günay’ı uzun zamandır takip ediyorum. Yaptığı işe tutkuyla bağlı, enerjisi bitmeyen ve zorluklarda yılmayan bir kadın girişimci. Hem Arya Kadın Yatırım Platformu’nun kurucusu olarak hem de Galata Business Angels’ın yatırımcı üyesi olarak Eda gibi girişimcilerin yatırıma ve doğru yatırımcılara ulaşmasına vesile olmaktan mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Galata Business Angels ve Arya Kadın Yatırım Platformu’nun ilk ortak yatırımı olan Uplifers’ın çok daha başarılı işlere imza atacağına ve büyümesini devam ettireceğine kesinlikle inanıyoruz" diyor. Yatırımcılar arasında yer alan GBA üyesi Nevzat Aydın'ın açıklamasında ise, Uplifers'ın güçlü içeriği ve kaliteli duruşuna vurgu var. "Kurucusu Eda Günay’ın sahip olduğu tutku ile projesini çok daha ileri noktalara taşıyacağına inanıyoruz" diyor Aydın.

Sağlıklı yaşam platformlarının dünya çapında yükselişte olduğu bir dönemde Uplifers'ın yatırım alması, girişimin yükselişini hızlandırabilir. Son olarak Arianna Huffington, yakın zamanda Huffington Post'tan ayrılarak sağlıklı yaşam platformu Thrive Global'a odaklanacağını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.