İlişki uygulamasına dönüşen Hinge, Tinder oyununu bitirmek istiyor

İlişki uygulamasına dönüşen Hinge, Tinder oyununu bitirmek istiyor

Tinder, arkadaşlık uygulamalarını uzun süredir domine ediyor. Profilleri sağa sola sürüklemek, neredeyse tüm arkadaşlık uygulamaları için varsayılan özellik haline gelirken, Hinge, radikal bir kararla bu çizgiden ayrıldığını açıklamıştı. Yaklaşık bir yıl süren yeniden yapılanma sürecinin ardından Hinge, yeni arkadaşlık uygulamasını 11 Ekim'de yayınladı.

Sürükleme oyunları 

2011'de kurulan New York merkezli Hinge, arkadaşlık uygulamaları arasında ciddi ilişkilere odaklanmasıyla ayrışıyor, ilk günden beri. Buna karşın kullanıcı deneyimi açısından Tinder'ın reddedilemez etkisini çokça hissettiren uygulaması, Hinge'e göre ilişki bulmaya yeterince yardımcı olamıyordu. Hinge, resmi blogunda ve Datingapocalypse websitesinde yaptığı açıklamada sürükleme oyunlarının ancak kullanıcı etkileşimini arttırdığını, bunun bir tür kumara benzediğini ve gecenin sonunda kazananın kumarhane sahipleri olduğunu söylüyor. Yüzlerce eşleşme sağlasanız da ilişki bulma oranınız sıfırda takılıp kalıyor.

Tinder ve türevlerinin ilişkiden çok eşleşmeye odaklı uygulaması, sizi sürekli yeni eşleşme aramaya iterek, bir ilişkide derinleşmenizi engelliyor. Kumar makinesine benzer tasarlanan arayüz, siz tükeninceye kadar sürükleme oyununa devam etmenizi sağlıyor; çünkü insanları birer oyun kartına indirgiyor. Sürükleme oyunu sizin yalnız/bekar kalmanızı amaçlıyor çünkü oyunun devam etmesi gerekiyor.

Hinge'in eleştirilerinin haklılığı birçokları için tartışmalı olabilir ancak Tinder'ın artık yüzeysel ilişkilerle eş anlamlı hale gelmesi, ciddi ilişkilere odaklanan uygulamalar için yer açıyor. Hinge'in Tinder'ı doğrudan karşısına alan bu tutumu, Tinder karşıtlarının/Tinder'da aradığını bulamayanların gözde uygulaması haline gelmesini sağlayabilir. Zira Hinge'in baştan sona yenilenen uygulaması Tinder etkisinden tamamen arınmış durumda.

Yeni Hinge, kullanıcıların profilleriyle hikayelerini olabildiğince ortaya koymasını istiyor. Fotoğraflar, genel bilgiler ve sorulan sorulara verilen yanıtları kullanan Hinge, karşılıklı beğeniyle birlikte mesajlaşmaya başlama formülünü de kullanmıyor. Bunun yerine kullanıcıların birbirlerinin profillerindeki içeriklerle etkileşime geçmesi bekleniyor. Yorumlar ve beğeniler sonrasında kişiler birbiriyle sosyal ağlarda olduğu gibi bağlantı kurabiliyor ve mesajlaşmaya başlıyor.

Yeni Hinge uygulaması aylık 7 dolardan sunuluyor. 2014 sonunda 12 milyon dolar yatırım alan Hinge için dönüşümün biraz da zorunlu olduğunu söyleyebiliriz, zira Tinder'ın ilişki umursamaz kurgusu, Hinge gibi insanlara ilişki kurdurma iddiasıyla gelen bir uygulama için uygun değil. Hinge, eski uygulamasındaki kullanıcıların yüzde 81'inin ciddi bir ilişki bulamadığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.