PriceLizer, çoklu platform desteğine sahip fiyat takip uygulaması

PriceLizer, çoklu platform desteğine sahip fiyat takip uygulaması

Müşterilerin e-ticaret alışverişinde indirim takip etmesi yerine indirimin, biraz daha kişisel bir şekilde müşterileri takip etmesi mümkün. En azından İsveç merkezli PriceLizer'ın iddiası bu. Henüz erken aşamalarındayken adından söz ettirmeye başlayan girişim, yakın zamanda Silikon Vadisi'ne taşınıp, uygulamasının coğrafi erişimini genişletecek.

PriceLizer, İsveç teknoloji sektöründe 20 yıla yakın deneyime sahip Karl Lillrud'un girişimi ve e-ticaret alışverişlerinde doldurulan ama bir türlü satın alınmayan sepetler sorununu çözmek üzere kuruldu. 2013 sonunda faaliyete başlayan PriceLizer, 2014 sonunda yayınladığı web tarayıcısı eklentisiyle, kullanıcıları alışveriş süresince izleyip, satın alma aşamasında devreye giren bir kurguya sahipti. Müşterilere, sepetlerindeki ürünlerin fiyatı düştüğünde haberdar olup olmadığını soran PriceLizer, cevap olumluysa, müşteriye seçtiği ürünlerin indirim bildirimini e-posta ile gönderiyordu. Tahmin edebileceğiniz gibi bu, e-ticaret mağazaları için bir yeniden hedefleme çözümü niteliğinde ve PriceLizer hem son kullanıcıyı hem e-ticaret mağazalarını hedefleyen bir girişim.

Bugün mobil öncelikli bir uygulama haline gelen PriceLizer, geçtiğimiz Eylül'de İngilizce, Flemenkçe, Almanca, Rusça, İspanyolca ve İsveççe'nin aralarında olduğu on farklı dil versiyonuyla mobil uygulamasını yayınladı.  PriceLizer mobilde, e-ticaret için fiyat takip eden bir Pocket uygulaması gibi çalışıyor. Mobilde ürünler arasında gezinirken, beğendiklerinizi tek dokunuşla, PriceLizer'a ekliyor; bildirim almak için hedef fiyat belirliyorsunuz. PriceLizer, böylelikle sizin için ürünü takip ediyor ve hedef fiyata ulaştığında size bildirim gönderiyor.

2015'te CNBC'nin en cazip 20 girişim listesine giren PriceLizer ekibinden Berkay Alp, planları arasında Türkiye'ye açılmak olduğunu da söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.