AT&T, Galaxy Note 7 satışlarını durdurdu

AT&T, Galaxy Note 7 satışlarını durdurdu

ABD merkezli telekomünikasyon şirketi AT&T, Galaxy Note 7 satışlarını tamamen durdurmayı gözden geçiriyor. Eylül ayının başında telefonun dünya genelinde toplatılma kararı alınmış ve tüm sorunlu telefonlar yeni seri Note 7 ile değiştirilmeye başlanmıştı. Ancak, geçtiğimiz günlerde ABD’de değiştirilmiş bir Galaxy Note 7’nin uçak içerisinde alev almasıyla tüm dünya ile birlikte AT&T de, olayın ciddiyetini ve tehlike yaratma olasılığının farkına varmış olacak ki, Note 7 satışlarını durdurma kararı alma aşamasında bulunuyor.

AT&T’nin bu yönde bir karar vermesiyle olay domino etkisiyle daha da büyüyebilir. Samsung’la anlaşmalı diğer kurumlar da AT&T’nin yaptığını yapıp satışları durdurma kararı alırsa, Güney Kore’nin teknoloji devini oldukça zor günler bekliyor olacak. Öte yandan, bu haftaki talihsiz olay, yatırımcıları çok da korkutmuşa benzemiyor. Zira, Samsung hisseleri yüksek seviyede seyretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Samsung yazılı bir açıklama yaparak konu ile ilgili araştırmalara devam edileceği yönünde sinyal verdi:

Geçtiğimiz olaylar neticesinde , dağıtıcılarımız ve müşterilerimizin yeni değişim yapılmış cihazlar konusundaki endişelerini anlıyoruz. Söz konusu olayla ilgili araştırmalarımıza hızla devam etmekteyiz ve elde edeceğimiz bulguları kamuoyu ile paylaşacağız. ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu (CPSC) ile iletişimde kalmayı sürdürerek, güvenlik problemi olduğunu düşündüğümüz takdirde CPSC ile birlikte hareket edip sorunu ortadan kaldırma yönünde adımlar atacağız. Her bildirilen olayı büyük bir ciddiyetle ele aldığımızı ve bu süreç boyunca gayretimizi eksik etmeyeceğimize müşterilerimizi temin ederiz.

Güncelleme: AT&T,  Galaxy Note 7 satışlarını durduracağını resmen açıkladı. ABD'deki bir diğer operatör T-Mobile da aynı yönde bir karar aldı ve cihazın satışını durdurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.