Twitter hisseleri yüzde 20 değer kaybetti

Twitter hisseleri yüzde 20 değer kaybetti

Google, Apple ve Disney'in sosyal paylaşım sitesi Twitter’ı satın almayacağı yönünde haberlerin çıkmasıyla, Twitter hisseleri yüzde 20 değer kaybederek 24.87 dolardan 19.8 dolara geriledi.

Son tahminlere göre 14 milyar dolar değer biçilen Twitter, beklenenden az oranda kullanıcı artışı ve devam eden hisse değeri kayıplarıyla karşı karşıya. Şirket geçen ay satın alınmak istediğini ve seçenekleri değerlendireceğini duyurdu. Ancak, uzun bir süredir yaşadığı krizden kurtulamayan mikroblog ağı, pek umut vadeden bir iş planına sahip olmadığından onu satın alacak şirketin Twitter’i bulunduğu halinden daha iyi bir duruma getirmesi gerekiyor.

Potansiyel alıcılar arasında bu zorlu görevi yerine getirebilecek ve Twitter’ın satın alınmayı beklediği fiyat olan 20 milyar doları verebilecek büyüklükteki tek şirket Google gözüküyor. Ancak teknoloji devi henüz yeni piyasaya sürdüğü Duo ve Allo uygulamalarıyla zaten mobil mesajlaşma alanındaki etkisini artırmaya çalışıyor.

Disney ve Apple'ın da Twitter’ı satın almakla ilgilenmediği yönünde haberlerin çıkması ardından gözler, lider bulut bilişim şirketi Salesforce’a çevrildi. Şirketin CEO’su Benioff söz konusu durumla ilgili “Satın alacağımı söylemiyorum, ama satın almayacağımı da söylemiyorum” dedi. Twitter’ın kaderi şimdilik belirsizliğini koruyor.

twitter hisse değerleri düştü

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.