ABD'deki Türk girişimcilerin bot analiz girişimi: Botanalytics

ABD'deki Türk girişimcilerin bot analiz girişimi: Botanalytics

Sizlere daha önce tanıttığımız Skyfunnel, pivot ederek Botanalytics'e dönüştü.

Mobilde kullanıcı alışkanlıklarını analiz eden Skyfunnel, ekibin San Francisco günlerinde edindiği bot tecrübesi doğrultusunda farklı bir problem için çözüm sunmaya başlamış. Konuyla ilgili konuştuğumuz Skyfunnel ekibi; kişisel merakları dolayısıyla çok sayıda bot etkinliğine katıldıklarını, sonrasında ortaya çıkan Botanalytics ürününün de kısa süre içinde çok sayıda müşteri edindiğinden bahsettiler.

Bu yoğun ilgiyle beraber bir noktadan sonra tamamen Botanalytics'e odaklanan ekip 'bot devrimi'ni hızlı farkettiklerinden dolayı şu an dünyadaki önde gelen bot analizi platformlarından biri olduklarını söylüyorlar.

500'e yakın bot, Botanalytics kullanıyor

Botanalytics.co adresini tercih eden girişim; şu an 400'ün üzerinde bot tarafından kullanılıyormuş. Bot'ların konuşma arşivlerine erişerek gerçek zamanlı olarak yardımda bulunabilen Botanalytics, konuşmaya 'gerektiği' yerde insanların girebilmesi adına yönlendirme de yapabiliyor.

Bunun dışında geçmiş bot konuşmalarını filtreleyen ve arama yapılabilmesine olanak veren Botanalytics'in en çok öne çıkan özelliklerinden birisi de bot kullanıcıların ne zaman etkileşime geçtiklerini detaylıca analiz edip raporlar halinde sunabilmesi.

botanalytics-gorsel

Kurucu ortaklardan İlker Köksal, 'bot devrimi'ni erkenden farkedip hızlı bir ürün çıkartarak pazarda şimdiden önemli bir yer elde ettiklerini söylüyor. Bunun dışında İlker, günümüz bot'larını geçmişteki mobil uygulama marketlerine benzeterek şunları söylüyor: "2008’de, App Store ilk açıldığındaki uygulamaları hatırlarsak hepsi web sitelerin 'iframe' hali gibiydi, yani çok basit uygulamalardı. Ama 1-2 yıl sonra bildiğimiz üzere olayın rengi fazlasıyla değişti. Aynı şeyi chatbot’ların için de söyleyebilirim. Şu an çok erken aşamasında, ve etrafda kullanıcıların gerçekten işine yarayan bot sayısı az, ancak 2017’den sonra bunun çok fazla değişceğini düşünüyorum."

Kullanıcılarına ücretsiz bir paket de sunan Botanalytics; yukarıda bahsettiğimiz etkileşim bazlı özellikler ise ücretli paketlerde bulunuyor.

Geçmişte 500 Istanbul yatırımını da sizlerle paylaştığımız Botanalytics hala San Francisco'da ikamet ediyor. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.