Google, 79 dolarlık Daydream VR başlığını ilk kez tanıtacak

Google, 79 dolarlık Daydream VR başlığını ilk kez tanıtacak

Google'ın Sanal Gerçekliği (VR) erişilebilir hale getirme planında Daydream VR başlığıyla yeni bir sayfa açması bekleniyor. Bu akşam, Google Pixel olarak anılan yeni akıllı telefonlarını duyuracak olan Google, etkinlikte yeni VR başlığını da sonunda tanıtacak.

Variety'nin farklı kaynaklara dayandırdığı özel haberine göre Google'ın Daydream VR başlığı, 79 dolardan satışa sunulabilir. Başlığın,99 dolarlık Samsung Gear VR'a benzer şekilde görüntü için eşleştirilebilir akıllı telefonları kullanacağı da notlar arasında. Google'ın bugün tanıtacağı ve büyük olasılıkla HTC tarafından üretilen akıllı telefonlarının, bu durumda, Daydream VR ile çalışıyor olması kuvvetle muhtemel. Daydream VR başlıklarının, oyun sırasında navigasyon ve hareket izleme gibi fonksiyonlar için elde tutulan mini bir kumandayla birlikte geleceği belirtiliyor.

HTC'nin halihazırda, geçtiğimiz Nisan'da kendi Sanal Gerçeklik (VR) başlığı Vive'ı tanıttığını hatırlamakta fayda var. Ancak cihazın fiyatı yaklaşık 800 dolar yani  HTC'nin Daydream VR ile pazarın çok daha farklı ve geniş bir segmentini hedeflemesi de mümkün.  HTC, bu sayede Samsung Gear VR'a alternatif bir ürün de sunmuş olacak.

google-daydream

Google, Daydream'i mobil için bir Sanal Gerçeklik platformu olarak geçtiğimiz Mayıs'ta düzenlediği I/O konferansında tanıtmış ve platformun bu Sonbahar'da açılacağını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.