Mobil analitik girişimi Countly artık Türkiye'de büyümek istiyor

Mobil analitik girişimi Countly artık Türkiye'de büyümek istiyor

İngiltere'de kurulan Türkiye menşeli mobil analitik girişimi Count.ly, yurtdışında yakaladığı başarıyı artık Türkiye'ye taşımak istiyor. Countly'nin geldiği noktayı ve hedeflerini girişimin yeni ürün müdürü Görkem Çetin'den öğrendik.

Bilmeyenler için bahsetmek gerekirse Countly, özellikle mobil uygulamalara odaklanan bir analitik girişimi. Uygulamalardaki kullanıcı hareketlerini ve davranışlarını analiz ederek daha iyi bir mobil uygulama geliştirilmesinde destek oluyor. Uygulamalar için çökme bildirimi paylaşıyor ve anlık bildirimler (push notifications) göndererek kullanıcıların ürüne daha bağlı ve sadık olmasını sağlıyor.

countly_analytics_views

Gelir modelini kurumsal müşteriler için sunulan Enterprise Edition'dan elde eden Countly, geliştiriciler için de açık kaynaklı Community Edition ürününü sunuyor. Countly, mobil analitik ürününün yanında web analitiği ve oyun analitiğiyle de dokunuyor ve genel anlamda Google Analytics, Adobe Analytics, Flurry ve Mixpanel alternatifi teknolojiler sunuyor.

Microsoft, Palantir, Verizon ile Emirates Bank, AtomBank gibi bankalara hizmet veren Countly'nin kendini küresel pazarda kabul ettirdiğini söylemek yanlış olmaz. Zira G2 Crowd'un mobil analitik ürünleri memnuniyet anketinde 4. sırada Countly yer alıyor ve Gartner raporlarında önerilen 15 mobil analitik firmasından birisi.

Bizim yaptığımız "mobil uygulama geliştiricilerin mutlaka bilmesi gereken şirket ve servisler arasında Countly'ye yer verdiğimizi de paylaşalım.

Countly anavatanında büyümek istiyor

gorkem-cetin-countly
Dr. Görkem Çetin - Countly

Seedcamp'in yatırım yaptığı ilk yerli girişim olan Countly, artık Türkiye'de de büyümek istiyor ve bu görevi girişimin yeni ürün müdürü Görkem Çetin üstleniyor. 1993 yılından bu yana açık kaynak dünyasının içinde yer alan Çetin, kurumsal hayattan girişim tarafına geçtiğimiz ay adım atmış ve Countly'yi anavatanında da büyütmeyi hedefliyor.

Görkem Çetin'in paylaştığı rakamlara göre Countly, dünyada en fazla uygulamada kullanılan mobil analitik ürünleri içinde 5. sırada yer alıyor. Mixrank raporlarına göre halen 4500'den fazla tekil mobil uygulama Countly tarafından takip ediliyor ve tüm dünyada 1 milyardan fazla mobil uygulama Countly SDK'ını kullanıyor. Amazon, Digital Ocean ve Google Cloud üzerinde 2500'den fazla sunucuda Countly'nin çalıştırıldığını söyleyen Çetin, IoT konusundaki uçtan uca analitik çözümünü de CES 2017'de duyurmayı planladıklarını ekliyor.

Görkem Çetin'den aldığım bilgilere göre Londra kuruluşlu Countly'nin 14 çalışanı var ve tüm ekip dağıtık şekilde yani bir ofisten bağımsız çalışıyor. "İstediğin yerden üret" politikasını güden Countly ailesi, bu yıl sonuna kadar 20 kişi olmayı hedefliyor.

Görünüşe bakılırsa Countly'nin Türkiye'de önünün açık olduğunu söyleyebiliriz. Zira Türkiye'deki girişimlerin mobil analitik kullanımı açısından henüz yolun başında olduğu ve bu alanda yerli bir ürün sunmanın avantaj getireceği malum. Countly'nin önümüzdeki dönemde hedeflerini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini izlemeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.