Shazam, 16 yıl ve 1 milyar indirilmeden sonra artık kârlı bir şirket

Shazam, 16 yıl ve 1 milyar indirilmeden sonra artık kârlı bir şirket

Kendi alanında rekabetsiz bir konumda olduğunu söyleyebileceğimiz Shazam finansal olarak kârlı hale geldiğini resmi olarak açıkladı. Kuruluşunun üstünden 16 yıl geçen şirket için bu önemli bir kilometre taşı.

2000 yılında Londra merkezli olarak kurulan Shazam kullanıcıların çalan müziği uygulamaya dinleterek tanımlatabilmelerine olanak sağlıyor. Sahip olduğu tanıma kapasitesi ve üçüncü parti uygulama entegrasyonlarıyla birlikte faaliyet gösterdiği alanı domine etmiş bir durumda.

Spotify, Apple Music ve diğer online müzik servisleriyle işbirliği yapan şirket, uygulaması üzerinden bu servislere kullanıcı trafiği sağladığında finansal yapısına ayrı bir gelir kalemi eklemişti. Bu gelir kalemi şirket için oldukça önemli çünkü şirketin CEO'su Rich Riley'nin açıkladığına göre şirket bu tarz servislere uygulaması üzerinden 1 milyon tıklama gönderiyor.

Ancak şirketin en büyük gelir kalemi hali hazırda reklamlar. Uygulama üzerinden özellikle müziklere yorum yaptıktan sonra gösterilen reklamlar ve markalarla yapılan işbirliği şirketin kasasını en çok dolduran gelir kalemini oluşturuyor. Bugüne kadar çeşitli yatırımcılardan 143,5 milyon dolar yatırım alan şirketin kârlılığa geçmesi şirketin geleceği açısından çok önemli. Bu önemli kilometre taşıyla birlikte şirketin atacağı yeni adımları takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.