Kupadu: Etkinlik ve çekim mekanları için online ilan sitesi

Kupadu: Etkinlik ve çekim mekanları için online ilan sitesi

İstanbul'da kurumsal ya da kişisel etkinlikleriniz için yüzlerce koru, yalı, otel ya da salon var ancak söz konusu alternatif mekanlar olduğunda iş karmaşıklaşıyor. Bu mekanları keşfedebileceğiniz bir araç olmaması sorunundan yola çıkan Kupadu, bu mekanları online listeleyen bir ilan sitesi.

İstanbul merkezli 360 derece iletişim ajansı MODD/works ajansının projesi olan Kupadu fikri, ilk kez, ajansın beşinci yılı kutlaması için özel bir mekan arayışının sonuçsuz kalmasıyla ortaya atılmış. Alternatif mekan bulmanın bu derece güç olmaması gerektiğini fark eden Cem Has, Caner Tamcan, Adnan Alemdar, Emre Ulutürk ve Çağatay Turan tarafından kurulan Kupadu, yaklaşık yedi ay süren bir hazırlık sürecinden sonra, geçtiğimiz Haziran'da faaliyete başladı.

Kupadu'nun bize verdiği bilgiye göre, platformda bugün 500'e yakın mekan listeleniyor. Listelenen her mekanda bugüne kadar ortalama beş etkinlik düzenlendiğini paylaşan Kupadu'nun oluşturduğu mekan-etkinlik alternatifi sayısı bu sayede 2 bin 500'e yaklaşıyor. Ekim-Kasım - Aralık aylarının kurumsal etkinlikler açısında yoğun geçmesini bekleyen Kupadu, bu yıl sonuna kadar binden fazla etkinlik düzenleyiciyi mekân sahipleriyle buluşturmayı hedefliyor.

kupadu2

Kupadu'da bugün İstanbul'un ünlü yalılarından restoranlarına, hatta tekneden spor arabaya çok sayıda farklı alternatif sıralanıyor ancak platformun henüz gün yüzüne çıkmamış alternatifler için biraz daha zamana/kullanıcıya ihtiyacı olduğu bir gerçek. Buna karşın platform bugüne kadar büyük ilan sitelerinde dağınık bir şekilde karşılaştığımız ilanlara yer vererek halihazırda var olan bir ihtiyaca, doğru cevap veriyor. Kupadu üzerinden yeni mekanları etkinlik türü, konum ve mekan tipi gibi filtrelere göre aramanız mümkün.

Bugüne kadar 5 milyon TL değerlemeyle yatırım aldığını söyleyen Kupadu, bugün ayrıcalıklı üyelik sistemiyle gelir yaratmayı planlıyor. Mekan sahiplerine özel bu üyelikler, ilanların site üzerinde öne çıkmasını sağlıyor.

Orta vadede Türkiye geneline açılmayı planlayan girişim, uzun vadede farklı gelir modelleri üzerinde çalıştığını da söylüyor. Bunlardan ilki, kiralama işlerinin doğrudan platform üzerinden yapılmasının sağlanması olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.