Facebook'un Slack'e rakip olacak servisi gelecek ay açılabilir

Facebook'un Slack'e rakip olacak servisi gelecek ay açılabilir

fbatwork

Facebook'un yaklaşık iki yıldır, işletmeler için ayrı bir platform ve mesajlaşma uygulaması geliştirdiği biliniyordu. ''Facebook at Work'' isimli servis kapalı betadan çıkarak gelecek ay tüm işletmelere açılabilir.

Şirketten sızan haberlere göre takım içi iletişim uygulamaları Slack'e ve Yammer'a doğrudan rakip olacak ''Facebook at Work''u kapalı beta aşamasında yaklaşık 5,25 milyon kullanıcı (çeşitli şirketler ve çalışanları) test ederek kullanmış. Kendine özel mesajlaşma uygulamasına da sahip olan Facebook at Work yaklaşık iki yıllık geliştirme ve son test sürecinden sonra gelecek ay tüm işletmelerin kullanımına sunulacak.

Facebook'un üyelik modeli olarak aktif kullanıcı başına şirketlerden aylık bir tutar alacağı belirtiliyor. Ancak bu rakamın ne kadar olacağına dair bir bilgi henüz paylaşılmamış. Bunun yanında her ölçekteki işletmenin Facebook at Work'u kullanabileceği belirtilmiş. Ayrıca Facebook işletmelere ilk birkaç aylık süreçte servisi ücretsiz olarak sunmaya hazırlanıyor. Facebook'un bu yeni servisiyle Slack'in ele geçirdiği pazarda önemli bir oyuncu olacağı şimdiden kesin gibi. Zamanla göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.