Yemek teslimat girişimi Deliveroo, kurumsal model ile şirketleri hedefine alıyor

Yemek teslimat girişimi  Deliveroo, kurumsal model ile şirketleri hedefine alıyor

Sipariş elemanı bulunmayan restoranlardan yemek getiren Deliveroo, şimdi de şirketler için kurumsal hesap modeli Deliveroo Business'ı duyurdu.

Ağustos ayında 275 milyon dolar yatırım alan Deliveroo'nun Uber ile anlaşıp anlaşmayacağı halen net değil. Ancak girişim kendi yolunda hız kesmiyor ve artık şirketler de Deliveroo'da hesap açabilecek (Deliveroo Business) ve iş yerine sipariş edebilecek.

Deliveroo, bu modeli Eventbrite, Survey Monkey ve Innocent Drinks gibi şirketler için bir süredir uyguladığını açıklıyor ve farklı sektörlerde belli bir sadakat yakaladığını dile getiriyor. Deliveroo'nun bu hamlesi Uber'in 2014'te kurumsal modelini (Uber for Business) devreye almasına benzetiliyor ve bir milyar dolarlık değerlemeye ulaşan girişimin bir sıçrama yapabileceğini akıllara getiriyor.

Paylaşılan bilgilere göre bu yeni hizmet Deliveroo'nun hizmet verdiği 100 pazarın tamamında aktif olacak. Deliveroo'da Kurumsal Operasyonlar ve Satıştan Sorumlu Müdür pozisyonundaki Christine Oddy, şirketlerden ve iş yerlerinden yoğun bir talep gördüklerini ifade ediyor ve bu ihtiyaca dönük kapsamlı bir hizmet sunmak istediklerini paylaşıyor.

yemek-siparisi-deliveroo

Bu yeni hizmetle şirketler etkinliklere özel siparişler verebileceği gibi çalışanları için yemek siparişi de verebilecekler. Bu hesabın bir yöneticisi olacak farklı parametrelere göre sipariş verebilecek. Deliveroo, Business hesap ücretini açıklamıyor ama standart kullanıcı hesaplarından daha yüksek olacağı paylaşılıyor.

2016’da 130 milyon sterlin gelir hedefleyen Deliveroo'nun bu yeni hizmetle daha fazla gelir elde edeceği ve daha önemlisi daha karlı bir iş yürüteceğini söyleyebiliriz. Ancak Avrupa dışında Avustralya Hong Kon, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hizmet veren girişimin rakiplerinin de bu konuda atak yapması mümkün. Just-Eat, Delivery Hero, CaterWings ( Rocket Internet), UberEats vb. girişimlerin bu alanda Deliveroo'nun karlılığına etki edebileceğini söyleyebiliriz.

Türkiye'nin lider yemek siparişi girişimi Yemek Sepeti'nin bu tür bir adım atıp atmayacağı da aklımıza gelmiyor değil. Ülkemizde 'catering' şirketlerinin yaptığı kurumsal yemek sipariş işinin Yemek Sepeti için yeni bir gelir kaynağı olabileceğini söyleyebiliriz ancak bu dikeydeki sorumluluğun daha büyük olacağının altını da çizmeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.