Singapurlu girişim BandLab, efsanevi müzik dergisi Rolling Stone'un yüzde 49'unu satın aldı

Singapurlu girişim BandLab, efsanevi müzik dergisi Rolling Stone'un yüzde 49'unu satın aldı

İlk sayısını 1967'de yayımlayan popüler müzik dergisi Rolling Stone'un yüzde 49'u Singapur merkezli girişim BandLab tarafından satın alındı.

Kısaca bahsetmek gerekirse Rolling Stone(yayıncı şirketi Jann Wenner), halen uluslararası baskılarıyla 12 milyon yayımlanan dünyanın en popüler müzik dergilerinden biri. Ayrıca 65 milyon dijital abonesi ve sosyal ağlarda toplam 18 milyon hayranı bulunuyor ve Rollingstone.com'un tekil ziyaretçi trafiği ise geçen yıla oranla yüzde 40 artmış. Yani müzik dünyasındaki ağırlığı geçmişten geleceğe uzuyor.

BandLab ise Singapur'un milyarderlerinden Kuok Khoon Hong'un 28 yaşındaki oğlu Meng Ru Kuok tarafından kurulan bir girişim. Kendini 'sosyal müzik yaratım platformu' olarak tanımlayan BandLab, web ve mobil ortamda müzisyenlerin kendi eserlerini oluşturup paylaşmasına imkan tanıyor. Ancak girişimin tek işi dijital ortamlar değil. 70 yıllık gitar ve enstrüman distribütörü Swee Lee'yi ve San Francisco merkezli bir enstrüman tasarım merkezi Mono'yu da satın alarak müzik endüstrisinin farklı noktalarına dokunmaktan geri durmuyor. Rolling Stone yatırımı da işte bu vizyonun son örneği.

bandlab-muzik-platformu

Yapılan açıklamalarda yatırımın finansal detayları paylaşılmıyor. Ancak BandLab'ın editoryal anlamda Rolling Stone'a karışmayacağını ve derginin yeni pazarlarda büyümesine destek olacağını öğreniyoruz. Rolling Stone şu anda 12 farklı ülkede yerel baskı yapıyor.

Önümüzdeki Kasım ayında 50. yaşına girecek olan Rolling Stone'un müzik dünyasında bir ikon olmayı başardığı gayet net. Bundan sonra da bu çizgiyi koruyacağını düşünmemek için bir neden yok. Madalyonun diğer yüzünde ise internet girişimlerinin yıllanmış geleneksel marka yatırımlarına önemli bir örnek daha gördüğümüzü ve bu tür örneklerin daha da artacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.