Didi Chuxing, bisiklet paylaşım girişimine yatırım yaptı

Didi Chuxing, bisiklet paylaşım girişimine yatırım yaptı

Çin pazarında Uber'i saf dışı eden Didi Chuxing, şimdi de bisikletli taşımaya para harcıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Didi, bisiklet paylaşım platformu Ofo'ya "on milyonlarca dolarlık" bir yatırım yaptı.

Haziran ayında 7,3 milyar dolarlık dev bir yatırım turunu kapatan Didi, Apple'ı da yatırımcıları arasına eklemiş ve Ağustos ayında Uber'in Çin operasyonlarını satın aldığını duyurmuştu. Bu satın almayla değerini 35 milyar dolara çıkaran şirket hizmetleri arasına 'bisiklet paylaşımını' da eklemeye hazırlanıyor.

bisiklet-paylasimi-ofoUber ve Didi'nin yaptığı işi bisiklet severler için yapan Ofo, Pekin Üniversitesi'nde kurulan bir girişim. Bir öğrenci projesi olarak başlayan girişim şu anda 70 bin bisiklete erişim sağlıyor ve Çin'in 20 şehrine yayılmış durumda. Bisiklet paylaşımı yapan kullanıcı sayısıysa 1,5 milyona ulaşmış durumda.

Bisiklet paylaşımını hayalin ötesine taşıyan Ofo'nun oldukça önemli bir güç kazandığı çok açık. Didi, Ofo'nun büyümesi için hem pazarlama hem de teknoloji anlamında ciddi bir destek sağlayabilir. Dahası farklı araç kiralama hizmetleri sunan Didi'nin Ofo'yu satın alarak tamamen bünyesine katmasını da ihtimal dahilinde görmek gerek.

Artık Çin'den çıkmış olsa da Uber'in bu dikeye Hollanda'da adım attığını ama bisikletle yolcu taşımak yerine Uber araçlarıyla bisikletli yolcuları taşıma hizmeti sunduğunu (UberBike) hatırlatalım.

Bakalım önümüzdeki dönemde bisiklet severler için Uber ve Didi kadar büyük olmasa da ihtiyacı karşılayacak girişimler çıkacak mı...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.