500 Istanbul, 'biotech' girişimi Massive Bio'ya yatırım yaptı

500 Istanbul, 'biotech' girişimi Massive Bio'ya yatırım yaptı

'Tüm kanser hastalarının kişiye özel bir tedavi görmeleri gerektiği' noktasından yola çıkan Massive Bio, 2015 yılında ABD'nin New York kentinde kurulmuş bir 'biotech' girişimi.

Massive Bio; en kısa anlatımla ABD'deki elit akademik kanser kuruluşlarının kişiye özel kanser genetiği deneyimini, tüm dünyadaki hastalara ve onkolojistlere sunmak istiyor.

500 Istanbul'un yatırım yaptığı girişim, Kurucusu Selin Kurnaz'ın kişisel arzusuyla Ocak 2016'da ülkemizde de faaliyetlere başlamış. Massive Bio'nun ABD dışında öncelik verdiği pazarlar ise Türkiye, Orta Doğu ve Latin Amerika olarak sıralanıyor.

Aldığımız bilgiye göre -birinci- yatırım turuna devam eden Massive Bio; şu ana kadar çoğunluğu ABD'li yatırımcılardan olmak üzere 650 bin dolar toplamış. 500 Istanbul'un yatırım miktarı açıklanmazken fonun yapısı gereği 50-100 bin dolar arasında bir rakam olabileceğini az çok tahmin ediyoruz.

massive-bio-gorsel

Hastaların yaşam süresini arttırması, süregelen tedavi süreçlerine göre ekonomik avantalar sağlaması ve tedarik zincirine sunduğu kolaylıklarla öne çıktığını düşünen Massive Bio; ekipten öğrendiğimize göre şu ana kadar 300 kayıtlı hastaya ulaşmış, 4 tane de kurumsal şirketle anlaşma sağlamış. Massive Bio 2017 yılına kadar bu sayısı 1000'e çıkarmayı hedefliyor.

Girişimin sahip olduğu algoritma; dünyaca ünlü onkolojistler (Dana Farber, ve Fox Chase gibi) ve şirketlerle (Thomson Reuters gibi) yapmış olduğu anlaşmalar sonucu elde ettiği bilgi havuzundan besleniyor. Hastalarının gen haritasındaki özelliklere bakarak sadece o kişiye özel tanı ve tedavi opsiyonları sunan girişim; hastalarının tedavilere verdiği tepkilere göre de algoritmasını iyileştirebiliyor.

Bu arada Massive Bio'nun hastane gibi sağlık kuruluşlarıyla entegre olarak tüm doktorlar ve kanser hastaları tarafından aynı anda ve kolayca kullanılması da mümkün.

Carbon sonrasında sağlık alanında yer alan bir başka girişime daha yatırım yapan 500 Istanbul ve Massive Bio hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.