Perakende sektörünü değiştirecek 45 yapay zeka girişimi

Perakende sektörünü değiştirecek 45 yapay zeka girişimi

E-ticaretin perakende satışlardaki payı artıyor ve yeni nesil girişimler perakendeyi dijitalleştirmek gibi etkili bir görev peşinde. CB Insights'ın derlediği 45 yapay zeka girişimi de bu alandaki iddialı oyuncuları gözler önüne seriyor.

CB Insights verilerine göre yapay zeka girişimleri 2016'nın ikinci çeyreğinde 1 milyar dolardan fazla yatırım çekmiş. Perakende sektöründe beklenen 'yapay zeka dalgası' yaklaşırken, e-ticaret devleri gerek satın almalarla (Etsy - Blackbird / Amazon - Angel.ai) gerekse şirket içi AR-GE yatırımlarıyla (Houzz) etkili adımlar atmayı sürdürüyor.

CB Insights'ın yeni haritası da perakendeyi hedefleyen 45 yapay zeka temelli girişimi listeliyor. Bu girişimler alışveriş uygulamalarından, görüntü tanıma ve doğal dil işleme girişimlerine kadar uzanıyor.

perakende-yapay-zeka

Türkiye'de e-ticaretin kârlı olup olmadığı tartışılırken bir kaç teknoloji temelli girişimle şüpheleri dağıtmak sanırım mümkün olabilir. Yukarıdaki girişimler bu konuda sanırım yeterince fikir veriyor.  Tek tek incelemek isterseniz girişimlerin web adreslerine CB Insights sayfasından ulaşabilirsiniz.

Görsel kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.