Amazon'un Etsy rakibi Handmade, Avrupa pazarına giriş yaptı

Amazon'un Etsy rakibi Handmade, Avrupa pazarına giriş yaptı

ABD'li e-ticaret devi Amazon, yeni bir dikeyde daha Avrupa'ya giriş yapıyor. El yapımı ürünlere odaklanan pazar yeri Amazon Handmade artık 5 Avrupa ülkesinden (Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık) sipariş alacak.

Ekim 2015'te açılan Handmade'i kısaca Etsy.com'un rakibi olarak tanımlamak mümkün. Tıpkı Etsy'de olduğu gibi Handmade'de de sanatçılar ve zanaatkarlar el yapımı ürünlerini satışa sunuyor ve platforma belli bir komisyon ödüyor. Paylaşılan bilgilere göre Handmade'in Avrupa ayağında 30 bin özel el ürünü satışa sunulmuş durumda ve Amazon bu sayıyı hızla artırmak istiyor.

Rakamları biraz daha irdeleyecek olursak; Amazon Handmade, geçen yıla göre ürün sayısını 5'e katlayarak ABD ayağında 500 bin ürüne ulaşmış. Etsy ise 35 milyon ürünle bu alanda açık ara liderliğini koruyan bir pozisyonda. Nisan 2015'te borsaya açılan Etsy, kendi başına yoluna devam edeceğini de göstermişti. Etsy'deki satıcı sayısı 1,6 milyonu, alıcı sayısı ise 25 milyonu buluyor.

handmade

Etsy CEO'su Chad Dickerson'ın daha önce paylaştığı rakamlara göre Etsy'nin satışlarının yüzde 30'u ABD dışından geliyor ve girişim bu oranı yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyor. "Amazon'un Avrupa'ya açılmış olması bu hedefe ulaşma süresini değiştirir mi?" sorusu akla geliyor ama Dickerson önümüzdeki çeyrek finansal sonuçlarında beklentileri aşacaklarını söylemiş ve Amazon Handmade vb. rakiplerden etkilenmediklerini dile getirmişti.

Şimdiye kadar 6 satın alma yapan Etsy, son olarak yapay zeka alanında çalışan Blackbird Technologies'i satın alarak platformunu inovatif şekilde geliştireceğini göstermişti.

Hatırlatmak gerekirse şu anda Etsy'nin piyasa değeri 1,67 milyar dolar, Amazon'unki ise yaklaşık 377 milyar dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.