Dahili drone'uyla gelen elektrikli minibüs!

Mercedes son dönemlerde geliştirdiği geleceğin konsept araçlarıyla dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.

Geçen sene tanıtılan ve tek bir butona basılarak şekil değiştiren otomobilden sonra şimdi de geleceğin minibüsü olabilecek kadar özellikli bir tasarım paylaştılar.

Mercedes Vision Van olarak adlandırılan bu ürün popüler teknoloji materyallerinin ticari araçlara nasıl uygulanabileceğini oldukça güzel bir örneği diyebiliriz. Neler barındırıyor bakalım:

  • Otonom bir mekanizma yani bir sürücüye ihtiyaç duymuyor.

mercedes-benz-vision-van-15-970x647-c

  • Elektrikli motor sistemi (ortalama 70 km/s hıza ulaşıyor.)
  • Dahili iki drone ile teslimatlar yapabiliyor

mercedes-benz-vision-van-9-970x647-c

  • "Connected" kelimesini sonuna kadar hak ediyor çünkü araç içi ve merkez ile bütün yönleri ile bağlantılı ve iletişim halinde.
  • Kasa alanı taşınabilecek ürün miktarını maksimuma çıkarabilecek şekilde özel tasarlanmış ve yükleme işlemi tam olarak zahmetsiz.

mercedes-benz-vision-van-14-970x647-c

  • Kargolar insan müdahalesi olmadan tamamen otomatik şekilde yüklenebiliyor. Bulut teknolojisiyle çalışan yükleme sistemi, şirketin paket yönetim sistemine bağlanabiliyor ve böylece insansız bir şekilde yükleme yapılıyor.

Bu konsept araç tabi ki seri üretime geçmeyecek -en azından şimdilik- fakat raf sisteminin otomatikleştirilmesi üzerine çalışmalarını bu araç üzerinden sürdüreceklerini belirtiyor kaynaklar.

Tesla ile başlayan ve gerçekten "yenilikçi" olduğunu düşündüğüm tasarımlar oldukça güzel ve etkileyici. İlerleyen yıllarda bu tasarımların ve bu özelliklere sahip araçların piyasaya çıkacak olduğunu biliyor olmak da daha fazla heyecan veriyor. Bakalım daha ne kadar farklı çalışmalar göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.