İkinci el pazar yeri Gardrops, Sina Afra ve Hakan Baş'ın katılımıyla 1 milyon TL yatırıma ulaştı

Sina Afra ve Hakan Baş'ın katıldığı yatırım turuyla birlikte Gardrops'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 1 milyon TL'ye ulaştı.
İkinci el pazar yeri Gardrops, Sina Afra ve Hakan Baş'ın katılımıyla 1 milyon TL yatırıma ulaştı

İkinci el giysiler için mobil öncelikli pazar yeri Gardrops, ikinci yatırım turunu kapattı. Sina Afra ve Hakan Baş'ın katıldığı yatırım turuyla birlikte Gardrops'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 1 milyon TL'ye ulaştı.

Yeni nesil ikinci el giysiler için pazar yeri Gardrops, bundan 15 ay önce faaliyete başladı. İlk etapta web sitesine öncelik veren Gardrops'un asıl ivmelenmesi ise bu yılın başında yayınladığı mobil uygulamasıyla sağlandı. Girişimin bizimle paylaştığı verilere göre, bugün 700 bin kullanıcısı olan Gardrops üzerinden aylık 15 bin işlem gerçekleşiyor.

gardrops

Bugün ikinci el moda dikeyinde bir mobil pazar yeri uygulaması haline gelen Gardrops üzerinden artık giyinmediğiniz kıyafetleri birkaç adımda satışa çıkarabiliyorsunuz. Gardrops'ta ürün listeleme için ücret ödemeniz gerekmiyor; listeyebileceğiniz ürün sayısında, Gardrops konseptine uygun olduğu sürece, bir üst sınır yok. Girişimin verilerine göre, Gardrops pazar yerine her gün 200 bin TL değerinde yeni ürün ekleniyor ve girişimin ulaştığı toplam envanter büyüklüğü 1.5 milyon adet. Gardrops'un geniş ürün yelpazesi yalnızca lüks değil, tüm ürün segmentlerinde satış yapmasına imkan veriyor. Gardrops, platformu üzerinden yapılan satışlardan yüzde 20 komisyon alarak gelir sağlıyor.

Keşif için markalar ve giysi kategorileriyle işinizi kolaylaştıran uygulama ünlü isimlerin gardıroplarını da kullanıcıya açıyor. Pınar Altuğ, Ece Vahapoğlu, Bensu Soral gibi ünlü isimlerin ikinci el ilanlarını görebileceğiniz Gardrops, bu satışlardan elde edilen gelirlerin tamamını yardım kuruluşlarına bağışlıyor.

Yatırımla birlikte Gardrops'un hedefi hızlı büyümesine devam etmek: Girişim, yıl sonuna kadar kadar bir milyon kullanıcı hedefliyor. Gerek listeleme gerek alışveriş uygulamalarıyla e-ticaret rekabetini yeniden şekillendiren mobil, Gardrops'un büyümesinde de kilit rol oynayacak. Bugün Gardrops satışlarının yüzde 85'i mobil üzerinden gerçekleşiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.